Nederland leest 2019

In november leest heel Nederland het geschenkboek Winterbloei van Jan Wolkers. In dit gratis boek belicht biograaf Onno Blom de schrijver en hoe hij in staat was de aarde te bewonderen. Het boek is in november gratis beschikbaar in de bibliotheek. (Zolang de voorraad strekt).

 • Door Buro Brein³

  Kun je je brein beïnvloeden? En zo ja hoe werkt dat dan? Wat moet je doen om je brein zo ver te krijgen om te doen wat je altijd al hebt willen doen maar nog niet gedaan hebt?

  Donderdag 28 november, 19:30 uur, de Bibliotheek Waalre. 

 • Vertelling voor 2+

  Een verhaal over een verwend kind dat lange verlanglijsten maakt en grote cadeaus wenst van Sinterklaas, verteld door Verhalen van Annie.

  Zondag 1 december, 15:00 uur. 

 • Sinterklaas

  Het is bijna pakjesavond! Sinterklaas brengt deze middag alvast een bezoek aan Poppenkast Pluim. Kom jij ook?

  Woensdag 4 december, 15.00 uur, de Bibliotheek Waalre. 

 • Schrijfworkshop

  In deze maandelijkse schrijfworkshops speel je met taal om dichter bij je gevoel te komen en jezelf beter te leren kennen. Met schrijver en boekkunstenaar Sofie Smit. 

  Vrijdag 6 december, 10.00 uur. 

 • Over liefde, en manieren om dit leven te overleven

  Vlaamse bestsellerauteur Griet Op de Beeck vertelt aan de hand van een aantal voorgelezen fragmenten over manieren om dit leven te overleven, en scheert zo langs de thema's in haar boeken. Na afloop is er ruimte voor vragen uit de zaal, boekverkoop en zal Griet Op de Beeck signeren.

  Zondag 15 december, 14.00 uur, de Bibliotheek Waalre. 

 • Ongedwongen schrijven

  Houd je van schrijven en vind je het leuk om inspiratie op te doen? Tijdens deze winterse schrijfdrieluik staat elke maand een andere stijl centraal. Met schrijfcoach Lia Hesemans.

  Vanaf vrijdag 20 december, 10.00 uur, de Bibliotheek Waalre. 

Een programmaboekje boordevol activiteiten

De nieuwste boeken nu al in de bibliotheek!