• Waalre in gesprek

  Wél! Welzijn de Kempen gaat in op mantelzorg en hoe je als (jonge) mantelzorger zelf ondersteuning kan krijgen. 

  Donderdag 17 oktober, 19.30 uur, de Bibliotheek Waalre.

 • Vlieg en fotografeer met Panamarenko

  Geinspireerd door het werk van de kunstenaar Panamarenko maken we ons eigen vlieg- of voertuigpak. Daarna zetten we elkaar met het vliegpak aan op de foto.

  Geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

  Vrijdag 18 oktober, 13.00 uur.

 • Kinderen en gamen

  Een middag voor ouders én kinderen. Specialist Erno Mijland is aanwezig voor vragen en kinderen kunnen de nieuwste FIFA20 en Fortnite spelen.

  Zondag 20 oktober 13:00 tot 16:30 uur

 • Boekpresentatie

  In het boek 'Aangrijpende oorlogsverhalen uit Eindhoven en de rest van de wereld' verzamelde Ger de Wind vijftig oorlogsverhalen, waarvan hij er meer dan dertig zelf heeft meegemaakt.

  Deze avond presenteert hij zijn boek, vertelt hij over al het onderzoek dat hij heeft verricht om aan de bronnen van de verhalen te komen en neemt hij de luisteraars mee met zijn verhalen.

  Dinsdag 22 oktober, 14.00 uur.

 • 75 jaar vrijheid

  Sinds de Tweede Wereldoorlog kennen we de Amerikanen als bevrijders en beschermers. Tot voor kort wist Europa één ding zeker: we kunnen altijd rekenen op een stabiele bondgenoot aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Maar met de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis keren de Verenigde Staten zich steeds verder af van het continent. De vraag voor ons is: moeten we ons daar zorgen over maken? Om een antwoord te vinden op die vraag neemt historicus en politiek analist Ivo van de Wijdeven ons mee naar de historische beweegredenen achter de Amerikaanse betrokkenheid bij Europa en Nederland.

  Dinsdag 22 oktober, 19.30 uur.

 • Maand van de Geschiedenis

  Houd je van schrijven en vind je het leuk om inspiratie op te doen? In het schrijfcafé kan je ongedwongen schrijven, inspiratie opdoen en experimenteren. Je krijgt opdrachten die je ter plekke uitwerkt en deelt met andere deelnemers.

  In het speciale Geschiedenisschrijfcafé blik je terug in je eigen geschiedenis en schrijf je over inspirerende vrouwen die jij in jouw eigen leven hebt ontmoet.

  Vrijdag 25 oktober, 10 uur, de Bibliotheek Waalre. 

Een programmaboekje boordevol activiteiten

De nieuwste boeken nu al in de bibliotheek!