• Informatie van SeniorWeb

  Wil je meer kunnen doen met je smartphone, tablet of computer? Zoals WhatsApp gebruiken, je apparaat beveiligen en onderhouden, handige apps op je tablet gebruiken, veilig internetten. Kom naar De Witte Dame voor informatie over smartphone- en tabletcursussen, workshops en presentaties van SeniorWeb.

  22 januari van 10 - 12 uur en 24 januari van 11 - 12 uur, De Witte Dame 

 • Je bent gewoon te lang sterk geweest

  Richard van Gennip is burn-out coach bij zijn eigen bedrijf en ervaringsdeskundige. In dit gratis webinar gaat hij graag met je in gesprek. De activiteit is bedoeld als eyeopener voor de mensen die hun burn-out ontkennen, dit bagatelliseren en/of ondersteuning zoeken.

  Dinsdag 25 januari, 20:00 uur, Online

 • Van 26 januari t/m 5 februari 2022

  'Hoe is het om klein te zijn?’, ‘Hoe is het om groot te zijn?’, ‘Hoe is het om ziek te zijn?’, ‘Of straatarm?’ Voorlezen helpt kinderen om zich te verplaatsen in iemand anders. Ook is voorlezen goed voor de taalontwikkeling. Het heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Niet alleen leuk dus, ook nog nuttig!

  Van 26 januari t/m 5 februari 2022 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

 • Webinar Erna Charbon

  Kunsthistorica Erna Charbon gaat op haar kenmerkende bevlogen wijze in op het werk en leven van kunstenaar Any Warhol - hét boegbeeld van de Pop Art. Een avond vol kennis, mooie verhalen en heel veel illustraties.

  Maandag 31 januari, 20.00 uur, online

 • Kom vrijblijvend langs!

  Wil je via de computer iets regelen met de overheid en kun je wel wat hulp gebruiken? Kom eens langs, we helpen je verder of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

  Bijvoorbeeld voor vragen over het maken van een afspraak voor het corona(booster)vaccin, zorgtoeslag aanvragen, een rijbewijs verlengen, of een afspraak maken bij de gemeente. 

  Iedere dinsdag en zaterdag, tussen 11 uur en 12 uur, De Witte Dame

 • Contact voor digitale hulp

  Voor iedereen die hulp nodig heeft bij het reserveren van boeken, inloggen in de Online Bibliotheek, het downloaden van e-books of luisterboeken, het gebruik van de bibliotheek-app eBieb: neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

  Telefoon: 040 260 4 260
  E-mail: klantenservice@bibliotheekeindhoven.nl
  Whatsapp: 06 1371 9594

   

   

 • Leren, verdiepen en ontspannen vanuit huis

  Ben je op zoek naar leerzame spelletjes,  leuke e-books of online lesmateriaal om thuis mee aan de slag te gaan? Wij hebben de beste tips verzameld. Voor jeugd, volwassenen, pedagogisch medewerkers en leerkrachten primair en voortgezet onderwijs.

 • Hoe werkt het reserveren van een boek?

  Zoek het boek op via de catalogus en klik aan de rechterkant op de knop reserveren. Wij sturen je dan een berichtje zodra het voor je klaarligt. Je kunt zelf kiezen waar je het boek wilt ophalen.

  LET OP!
  Het reserveren van een boek bij een Bieb Budget en een Bieb Comfort abonnement is €1,10 per titel. Bij een Bieb DeLuxe abonnement en een jeugdabonnement is reserveren gratis.

Het nieuwe programmaboekje is uit!

Bekijk de nieuwste boeken!

Openingstijden van vandaag | Today's opening hours

Bibliotheek de Witte Dame
12:00 - 17:00
Bibliotheek Waalre
08:30 - 16:00
Expeditie E
gesloten

Coronatoegangsbewijs | Coronavirus entry pass

Heb je een coronatoegangsbewijs nodig? Ook voor hulp bij het maken van een afspraak voor vaccinatie of de CoronaCheck app! Hier vind je alle informatie. | Do you need a coronavirus entry pass? Here you will find all of the information. 

Blik op Eindhoven

Hoe gaat het eigenlijk met Eindhoven? Hoe gaat het met ons? Hoe gaat het met jou? Over die vragen buigt Eindhoven zich de komende 7 maanden.