Belastingaangifte


Waar kan het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek bij helpen?

- Doorverwijzing en hulp bij het maken van een afspraak voor de Belastingaangifte
- Aanvragen van DigiD of installeren van de DigiD-app
- Aanvragen van een DigiD machtigingscode
- Installeren van de Belastingaangifte-app
- Gratis gebruik van een computer en printer om ZELF je aangifte te doen
 

Kijk hier voor locaties en spreekuren

Lijn

Webinar 8 maart: Inkomstenbelasting - Tips voor particulieren

In dit webinar word je op weg geholpen om je aangifte inkomstenbelasting 2023 zelf te doen, met de nadruk op de digitale aangifte.

Bekijk webinar

Bekijk presentatie in PDF

Hulp bij belastingaangifte in Best

Ook in Best geven we je graag tips voor het invullen van de belastingaangifte. Je kunt terecht op  

  • Op dinsdag 5 maart van 14.00-16.00 uur in Basisschool de Heydock. Invuldeskundige Toos de Groen vertelt waar je allemaal op moet letten. Hierbij speciale aandacht voor box 3 (spaargeld en vermogen) en de zorgkosten. Daarnaast komen uiteraard de wijzigingen in 2023 en eventueel al een uitstapje naar de wijzigingen van 2024 aan de orde. Als de tijd het toelaat, wordt er ook een proefaangifte gedaan.
Lijn

Landelijke Aangiftedag zaterdag 9 maart

Op deze dag kan jij, als inwoner van Eindhoven, gratis ondersteuning krijgen bij het invullen van je belastingaangifte. Het Partnerfonds Brainport Eindhoven organiseert op zaterdag 9 maart een spreekuur bij Werkplaats Financien XL in de Rooijakkersstraat. De hulp bestaat uit ervaren belastingexperts. Zij houden zich dagelijks bezig met belastingzaken. Er is wel een voorwaarde. Het inkomen en vermogen per huishouden mag niet hoger zijn dan het modaal inkomen. Het is een inloopspreekuur, dus geen afspraak nodig.

Waar: Werkplaats Financien XL
Rooijakkersstraat 2B Eindhoven
Paradijslaan 20 Eindhoven

Wanneer: zaterdag 9 maart van 10.00-16.00 uur

 

Lijn

Belastingkantoor

Voor gratis hulp bij het invullen van de belastingaangifte kun je ook terecht bij het Belastingkantoor in Eindhoven aan de Fellenoord 15, open op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur.

In alle gevallen is een afspraak nodig. Maak online een afspraak, (dat gaat het snelst) of telefonisch via de BelastingTelefoon (gratis via 0800 – 0543).

Je hebt wel een machtigingscode nodig, aanvragen kan online via machtigen.digid.nl of telefonisch bij de DigiD-helpdesk: 088 123 65 55. DigiD stuurt de machtigingscode naar je huisadres. Dit kan max. 5 dagen duren.
 

Online afspraak belastingkantoor

lijn

Hulpinstanties bij de aangifte

Hulp van KBO Kring Eindhoven

Vanaf 1 maart kunnen senioren in Eindhoven (ook niet-leden) hun belastingaangifte over het jaar 2023 laten verzorgen door een belasting-invuller van de KBO.

Kijk hier voor de voorwaarden en kosten

FNV

Leden van de FNV (en hun partners) kunnen gratis gebruik maken van de Belastingservice FNV. Vanaf midden februari 2023 kun je online of telefonisch een afspraak maken voor je belastingaangifte en/of toeslagen. Afspraken voor hulp bij aangifte kunnen gemaakt worden via internet, op www.afspraakmakenfnv.nl, of via het landelijke telefoonnummer 088 368 0 368 (ma-vr 8:30-17:30).

Vrijdag 8 maart 2024 van 14:00 – 16.00 uur organiseert de bibliotheek samen met FNV een webinar met tips over de belastingaangifte.

Maak een afspraak voor hulp bij aangifte

Sociaal Raadsliedenwerk SRW Eindhoven

Vraag je je ook wel eens af of je recht hebt op huurtoeslag? Word je zorgtoeslag of kindgebonden budget niet volledig uitbetaald? Moet je Kinderopvangtoeslag terugbetalen en begrijp je niet waarom? Als je antwoorden wil op dergelijke vragen of andere vragen met betrekking tot toeslagen van de belastingdienst. Maak een afspraak via 040 – 219 33 00, dat kan van maandag t/m donderdag 12.30-16.30 uur of stuur een mail.

Mail: Sociaal Raadsliedenwerk

Sociaal Raadsliedenwerk SRW Eindhoven

Wegwijzer digitale belastingaangifte van Seniorweb

De Wegwijzer digitale belastingaangifte van SeniorWeb geeft duidelijke uitleg over alle stappen van de digitale aangifte. Zowel voor online als voor de app. De wegwijzer beschrijft ook de stappen die vooraf nodig zijn om de aangifte digitaal te doen. Zoals het aanvragen van DigiD, het activeren van MijnOverheid en het raadplegen van de bijbehorende Berichtenbox.

Naar Wegwijzer digitale belastingaangifte