Apps voor kinderen

Gratis* apps voor kinderen vanaf 2 jaar. Geselecteerd door de mediacoach.

* Tenzij anders vermeld.

NPO Zappelin

Vanaf 2 jaar – gratis beschikbaar in AppStore en PlayStore.

Kinderen van twee tot zes jaar leren spelenderwijs met hun favoriete Zappelin-vriendjes in deze gratis app van NPO Zappelin. Kijk filmpjes, speel met Ollie, maak de mooiste tekeningen en zing mee met Fenna.

Stel via het beveiligde oudermenu in hoelang je kind maximaal gebruik mag maken van de Zappelin app.
 

De tuin van nijntje

Bas op de boerderij


Vanaf 2 jaar - € 4,49 - Beschikbaar in AppStore

Een interactief verhaal waarin je het wereldberoemde konijn Nijntje kan helpen in het tuintje of spelletjes kunt spelen en voorlezen.

 

 

 

Kijk en lees mee met Nijntje

Hello Color Pencil


Voor kinderen vanaf 2 jaar. Gratis beschikbaar in de AppStore en PlayStore.

De app is zonder boek te gebruiken en bestaat uit een schaduwspel, woordcarrousel, zoekspel en wat-hoort-er-niet-bij-spel.


 


 

Apps van uitgeverij Gottmer

NPO Zappelin


Vanaf 2 jaar – vanaf € 2,99

Ga naar de website van Uitgeverij Gottmer voor alle apps.

De apps van Gottmer zijn mooi vormgegeven waarbij je kind volop kan genieten van avonturen met bekende figuren. Speel memory, zing een liedje of luister samen naar de mooie verhalen.

 

 

Kidiyo

LEGO® Juniors Create & Cruise


Vanaf 2 jaar – Gratis beschikbaar in AppStore en Playstore

De Kidiyo app bevat 150 verschillende verhaaltjes, DIY video's, spelletjes en mini avonturen voor peuters en kleuters. Naast verhalen en spelletjes rondom bekendere hoofdpersonages zoals Chloe (van Chloe's Toverkast) en Prinses Arabella (naar de prentenboeken van Mylo Freeman) hebben de makers ook verhalen en spellen ontwikkeld rondom nieuwe personages. Daarbij is het uitgangspunt zoveel mogelijk online en offline te laten spelen en samen avonturen te beleven.

 

Gruffalo Games


Vanaf 4 jaar - € 3,49 - beschikbaar in AppStore en PlayStore

Wie kent hem niet: de Gruffalo. Lees of luister eerst naar het mooie verhaal en maak kennis met de personages. Kies één van de zes spellen om samen te spelen. De app bevat geen reclame en is erg gebruiksvriendelijk voor kinderen.

Bekijk hier de trailer. 

Toontastic

Vanaf 4 jaar – Gratis beschikbaar in AppStore en Playstore

Toontastic is een app waarmee je eenvoudig zelf animaties maakt. Met een plus-button start je een nieuwe animatie. Er volgt een korte Engelstalige instructie. Kies zelf hoe lang je jouw verhaal wil maken, eigen karakters en waar je je verhaal wil laten afspelen. Je beweegt de figuren met je vingers en spreekt hun stemmen in. Muziek toevoegen is ook een optie. Aan het eind geef je de film een titel en word je ‘director’ in de aftiteling als je je naam invult. Et voilà: je eigen animatie is klaar!

Bekijk hier de trailer van Toontastic.
 

Bee-bot

My Playhome Lite

Vanaf 5 jaar – Gratis beschikbaar in AppStore en PlayStore

Met deze grappige robot in de vorm van een bijtje kunnen kinderen een route programmeren via de pijltjestoetsen op zijn rug. De app doet dit ook in verschillende leuke levels. Wat kun je van deze app allemaal leren:
• Programmeren van de BeeBot
• Ruimtelijk inzicht: hoe moet ik de BeeBot programmeren zodat hij doet wat ik wil?
• Vooruit denken
• Concentreren

Castle Blocks

Kinderboekenweek Zzz

Vanaf 5 jaar – € 2,29 - beschikbaar in AppStore en PlayStore


Ontwerp je eigen kasteel, paleis of tempel! Deze app is erg geschikt voor kinderen die graag schilderen, tekenen en bouwen en speelt in op de verbeeldingskracht.

 

 

Atomic puzzels

Bollo

Vanaf 4 jaar – € 1,09- beschikbaar in AppStore

Ontdek een nieuwe manier van puzzelen! Kies een puzzel uit één van de elf thema’s en laat je puzzel tot leven komen met deze fantastische app.


 

 

Dolfje Run

Brikkie

Vanaf 6 jaar – Gratis beschikbaar in AppStore

In deze app loop je samen met Dolfje Weerwolfje in het Weerwolvenbos. Door te springen, rollen, duiken en rennen, moet je Dolfje zo ver mogelijk op weg helpen. Onderweg kun je munten oppakken en pakketjes verzamelen om extra krachten te krijgen.

Als Dolfje ergens tegenaan botst, dan kun je een extra kans verdienen om verder te spelen door een woordenschatvraagje op te lossen.

 

Stopmotion

Dieren puzzels voor kleuters

Vanaf 6 jaar - Gratis beschikbaar in AppStore en Playstore

Met StopMotion kun je je eigen animatiefilm maken. Pak koekjes, Lego of stiften,…je kan alles laten gebeuren in de wereld van StopMotion! 

AniMatch

Scan de QR-code voor tips om een zelf een stopmotion filmpje te maken.

 

 

Zoek het uit! - Het Klokhuis


Vanaf 6 jaar - Gratis beschikbaar is AppStore (alleen voor iPad)

In de app zitten 12 experimenten. Met alledaagse spullen, zoals zeep, rietjes en water, kunnen kinderen in groepjes kleine experimenten doen. 

 

 

 

Kidsweek

Vanaf 7 jaar – gratis beschikbaar in de AppStore en PlayStore

Download nu de Kidsweek Moppenapp met daarin de leukste moppen en het laatste nieuws! Wat kun je met deze app?
- In de app staan de beste en leukste moppen. Al jaren sturen lezers van Kidsweek hun moppen en raadsels naar onze redactie. In deze app verzamelen we de beste en leukste!
- Naast de moppen vind je allerlei nieuws uit binnen- en buitenland, sport- en dierennieuws en de leukste filmpjes!
- Weet jij zelf een leuke mop? Gebruik deze app dan om hem naar Kidsweek te sturen. En misschien zie je jouw mop terug in onze app, op Kidsweek.nl of wellicht in de krant Kidsweek zelf!

Troovie

Vanaf 7 jaar – gratis beschikbaar in de AppStore en PlayStore

De allertofste speurtocht ooit? Die maak je vanaf nu zelf; met Troovie.

Kom mee naar buiten dan gaan we bijvoorbeeld monsters vangen met de professor. Voer allerlei opdrachten met elkaar uit en laat zien dat je een echte monsterjager bent!

De vele avonturen van Troovie: je kunt ze overal laten beginnen: zélfs bij jou voor de deur. Het werkt super simpel. Maak een leuke route, kies toffe opdrachten en pak een geinige prijs.
Kijk op www.troovie.nl voor nog meer tips!
 

Het Jeugdjournaal

Vanaf 8 jaar – Gratis beschikbaar is AppStore en Playstore

Met de Jeugdjournaal-app kun je het laatste nieuws voor kinderen altijd en overal zien. Bekijk de uitzendingen, stem op de laatste stellingen en like je favoriete filmpjes. Met de app zie je hoe het Jeugdjournaal wordt gemaakt en leer je van alles over de presentatoren. Als je een weerfoto instuurt met de Jeugdjournaal-app, komt die misschien wel in de uitzending.

 


 

Roald Dahl's Twit or Miss

Vanaf 9 jaar – Gratis beschikbaar in AppStore en PlayStore

Klik hier voor de app-trailer

Roald Dahl’s Twit or Miss Gratis Elke keer dat Meneer Griezel iets eet vliegt er iets goors richting Mevrouw Griezel, die probeert te slapen. Haal punten door Mevrouw Griezel te beschermen van al dat goors. Je krijgt ook missies om Meneer Griezel terug te pakken. Let op dat mevrouw Griezel niet zó wakker wordt dat ze meneer Griezel op zijn kop slaat met haar stok, want dan ben je GameOver!