Veelgestelde vragen

Tablet

Onze medewerkers en vrijwilligers bieden je tijdens het spreekuur en online alle mogelijke hulp aan. Met de rubriek 'Veelgestelde vragen' helpen we je al een beetje op weg.

Hoe lees ik e-books op mijn apparaat?

Een e-book kun je op verschillende manieren lenen en lezen. Wil je weten hoe je een e-book leent en leest op je e-reader, tablet, smartphone of laptop/pc? We hebben een stappenplan voor je gemaakt, waarin we uitleggen hoe je dit doet. Bij dit stappenplan vind je ook handleidingen en instructiefilmpjes.

Lees het stappenplan

Verdwijnen de e-books automatisch van mijn e-reader?

E-books zijn na het verstrijken van de uitleentermijn op je boekenplank niet meer te openen, echter ze verdwijnen niet automatisch uit Adobe Digital Editions op je PC, Sony Reader for PC en/of uit de e-reader zelf.

Meer informatie

Help! Mijn apparaat doet het niet meer.

Soms kan het voorkomen dat je computer/tablet/smartphone vastloopt. Vaak is het al voldoende om het apparaat een keer uit en aan te zetten. Houd de aan/uit knop een aantal seconden ingedrukt om het apparaat uit te schakelen. Druk vervolgens nogmaals de aan/uit knop in om het apparaat weer op te starten.
 

Welke beveiliging heb ik nodig voor mijn pc?

Windows 10 en eigenlijk ook al Windows 8.1 heeft voortaan een eigen virusscanner en computerbeveiliging. Windows Defender wordt samen met Windows geïnstalleerd en is gratis. Je hebt dus geen extra virusscanner meer nodig!
 

Windows 10: privacy aanbevelingen

Tijdens onze workhop Windows 10 krijgen we vaak vragen over de inmiddels beruchte privacy-instellingen van Windows. Op de website van de consumentenbond vind je handige tips over hoe je eenvoudig zelf de privacy instellingen kunt aanpassen.

Website consumentenbond
 

iPad en iPhone tip: alle knoppen met één klik bij de hand

Na veelvuldig gebruik kan het soms voorkomen dat de "thuisknop" (het ronde knopje onderaan het scherm) op je iPad of iPhone niet meer naar behoren werkt. Of misschien heb je liever alle menu knopjes snel bij de hand? Voor deze behoeften is een eenvoudige oplossing beschikbaar.

Ga naar: 'Instellingen' -> 'Algemeen' -> 'Toegankelijkheid' -> 'Assistive Touch' -> 'Aan'
 

Foto's beheren op de tablet of smartphone

Via de foto 'app' kun je je foto's in mappen plaatsen die je zelf aangemaakt hebt. Foto's van je kleinkinderen in een aparte map plaatsen?

Android: Open de app -> open de map 'camera' -> klik rechtsboven op het 'map+' icoontje -> geef de map een naam en druk op gereed -> houd voor een
aantal seconden een foto ingedrukt -> selecteer de foto's die je wilt verplaatsen en sleep deze met je vinger naar de nieuwe map.

Apple: Open de app -> ga naar 'Albums' -> 'Filmrol' -> klik rechtsboven op ‘Selecteer’ -> selecteer de foto’s die je in een nieuwe map wilt plaatsten -> druk bovenaan op ‘voeg toe’ -> ‘nieuwe map’
 

Staat je vraag er niet bij. Laat het ons weten.  

Stel je vraag