Boekenweek van Jongeren

lijn

Hou jij van boeken? Of wil je ontdekken of lezen bij je past? Dan is de Boekenweek van Jongeren echt iets van jou! Tijdens de Boekenweek van Jongeren ontdek je bij en via de bibliotheek (gratis) de verhalen en boeken die bij jou horen. Kom tussen 15 en 24 september naar de bibliotheek en leen de leukste boeken.

lijn

15 september: BookFest Eindhoven

Op de eerste dag van de Boekenweek van Jongeren is het een groot feest in de bibliotheek!

We openen de nieuwe manga collectie, er zijn workshops manga striptekenen en Spoken Word, je kan op blind date met een boek of bespreek in real life je favoriete BookTok-boeken met andere boekenliefhebbers. Ook kun je de 'Bibliotheek van de toekomst' ontmoeten in de pop-up bus of persoonlijk boekenadvies krijgen.

Bekijk het programma

lijn

Beste Boek voor Jongeren 2023

Zit je in de bovenbouw van de middelbare school of op het mbo? En vind je het lastig om leuke boeken te vinden? Dan hebben we een goede tip. Of eigenlijk tien. In september krijgen twee boeken de titel 'Beste Boek voor Jongeren' en daarvoor zijn tien boeken genomineerd. Vijf die oorspronkelijk in het Nederlands zijn geschreven en vijf die naar het Nederlands zijn vertaald. De bekendmaking van de winnaars is op vrijdag 15 september.

In de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig zijn genomineerd:

Winnaar in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig

Rima Orie In het vervloekte hart

Het bloedkind Priya Chkadhari, geboren tijdens de bloedmaan, is haar leven niet zeker tot ze wordt aangenomen als student in Kuwatta bij het grootste militaire fort van het land. Vanaf 15 jaar.

Bekijk dit boek

In de categorie Vertaald zijn genomineerd:

Winnaar in de categorie Vertaald

Zoulfa Katouh Zolang de citroenbomen bloeien

Een jonge Syrische farmaciestudente gaat als vrijwilliger aan de slag in het ziekenhuis van Homs als de revolutie uitbreekt. Ze twijftel tussen ontvluchten en blijven. Vanaf ca. 15 jaar.

Bekijk dit boek

lijn

Blind date met een boek

Kom op blind date met een boek! We hebben de leukste, spannendste en mooiste boeken voor jullie ingepakt, en het is een verrassing welke boeken. Kom naar de Bibliotheek Eindhoven of de Bibliotheek Waalre en laat je verrassen.

3PAK

Philip Huff, Rima Orie en het duo Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen van DAMN, HONEY schrijven dit jaar een kort verhaal voor 3PAK, het gratis geschenk van de Boekenweek van Jongeren. Het 3PAK is als e-book en luisterboek beschikbaar in de online bibliotheek app, op te halen in de Bibliotheek Eindhoven en de Bibliotheek Waalre of kun je krijgen via jouw school.

lijn

De nieuwste BookTok hypes

Ook op TikTok kun je leuke boekentips vinden. Wist je dat je ook de nieuwste BookTok hypes bij de bibliotheek kan lenen? Kom naar de bieb en haal één van deze BookTok tips:

lijn