Bibliotheken in de stad

Van Abbemuseum

De bibliotheek van het Van Abbemuseum bevat ruim 140.000 titels (media, literatuur en archieven) op het gebied van moderne hedendaagse kunsten, overzichtswerken en kunstgeschiedenis. Je kunt deze via de catalogus opzoeken en veelal digitaal beschikbaar. De bibliotheek is gratis toegankelijk- raadpleegbaar. De materialen zijn niet uitleenbaar. Er is wel mogelijkheid om te scannen- kopiëren.

Catalogus Van Abbemuseum

Informatiecentrum GGzE

Je kunt een afspraak maken met de bibliothecaris van het
informatiecentrum van de GGzE via een van de medewerkers van de bibliotheek. Het informatiecentrum heeft een uitgebreide en diepgaande collectie op het gebied van psychologie. In overleg kan er bekeken worden of het boek ingekeken of meegenomen mag worden.

 

 

Ton Smitshuis

“Het Ton Smits Huis is een museum in het voormalige woonhuis van cartoonist Ton Smits in Eindhoven. Smits woonde en werkte hier vanaf 1957 tot aan zijn overlijden in 1981. Smits was een cartoonist en kunstschilder die in de Verenigde Staten werkte.” (Bron: Wikipedia) Op de website van het Ton Smitshuis zijn de meer dan 20.000 cartoons en tekeningen op te zoeken en te bekijken.

Website Ton Smitshuis


 

 

 

TUe

De bibliotheek is openbaar en vrij toegankelijk*. Wil je iets uit de
fysieke collectie lenen dan kun je lid worden voor € 13,50 per jaar. Daarnaast is er een digitale collectie die alleen beschikbaar is voor studenten. Totaal zijn er 300.000 banden gericht op de Majors van de TUe. Denk hierbij aan bouwkunde, biomedische technologie, scheikunde, wiskunde etc. De bibliotheek is doordeweeks van 8-23 uur geopend en in het weekend van 10-22 uur.

Website TUe

*Bezoekers die geen lid zijn hebben geen toegang tijdens de tentamen periode. Reden hiervoor is dat het dan te druk is en alle plekken beschikbaar moeten zijn voor de studenten. Deze periodes staan aangegeven in de agenda van de TUe.   

Mediatheek Fontys Hogeschool HRM & Psychologie

Deze kleinschalige hogeschoolbibliotheek, gevestigd op de tweede etage van De Witte Dame, heeft een boekencollectie bestaande uit studieboeken voor de opleidingen Human Resource Management en Toegepaste Psychologie. Daarnaast biedt zij een actuele achtergrondcollectie met relevante vakliteratuur aan. De collectie is digitaal te doorzoeken via de Fontys Catalogus, te bereiken via de onderstaande link.

Catalogus Fontys

In overleg met de hogeschoolbibliotheek kan bekeken worden of een boek ingekeken of uitgeleend kan worden. Aanvragen verlopen altijd via een medewerker van de Openbare Bibliotheek Eindhoven.

Regionaal Historisch Centrum Eindhoven

Het regionaal historisch centrum Eindhoven is een openbare instelling in Eindhoven. Hier wordt voor 20 gemeenten in zuidoost Brabant volgens de archiefwet overheidsarchieven bewaard. Tevens zijn er foto’s, prenten, kaarten en boeken aanwezig over de regio. Er staat 12-13 km archief opgesteld.
Het RHCe is twee dagen in de week geopend voor bezoekers, dinsdag en donderdag. In de bezoekersruimte zijn documenten raadpleegbaar. Materialen mogen niet uitgeleend worden. Wel kunnen deze aangevraagd worden via de website.

Website RHCe

Archieven RHCe