Materialen aanvragen bij andere bibliotheken

Uitleg en voorwaarden.

Opheffing IBL accounts

Er kan vanaf 1 april geen gebruik meer worden gemaakt van een IBL account.

Ongebruikte tegoeden kun je tot 1 september 2019 terugvragen door een mail te sturen naar ibl@bibliotheekeindhoven.nl

Onder vermelding : Terugbetaling tegoed IBL account : Naam / Woonplaats / nummer bibliotheekpas Eindhoven / Eindgebruikersnummer (toegangsnummer) Picarta en IBAN.
Wij kijken de hoogte van het saldo voor je na en je ontvangt hiervan een bevestiging. Na terugbetaling van jouw tegoed wordt je IBL account geblokkeerd.

Wanneer een materiaal niet in onze collectie aanwezig is

Stap 1: Zoeken in de catalogus van de Bibliotheek Eindhoven

Het startpunt voor uw zoektocht is onze catalogus. Bovenaan in de website staat het zoekvenster. Hier kunt u de zoekopdracht invoeren, bijvoorbeeld de titel van het boek. Klik in de lijst met resultaten vervolgens op de titel en u wordt naar een pagina met de details geleid. Hier ziet u waar het boek aanwezig is. U kunt het boek eventueel direct reserveren.

Stap 2: Boek niet in de collectie? Zoek verder bij Landelijk zoeken

De kans is aanwezig dat de Bibliotheek Eindhoven het door u gezochte boek niet in de collectie heeft. In dat geval kunt u ook zoeken in de LANDELIJKE CATALOGUS. Deze catalogus werkt op dezelfde manier als de Eindhovense catalogus. Heeft u het boek gevonden? Klik dan op de knop Aanvragen. Log in met uw pas/bibliotheeknummer en volg de instructies op het scherm. De aangevraagde titel wordt bezorgd bij de Bibliotheek Eindhoven. U krijgt via e-mail bericht als het boek voor u klaarligt. Het aanvragen van materialen buiten onze bibliotheek kost € 13,00. Dit betaalt u bij het afhalen.  

De status van uw aanvraag

U kunt de status van uw aanvraag online opvragen door met het nummer van uw bibliotheekkaart in te loggen op aanvragen.bibliotheek.nl en vervolgens te klikken op 'Mijn Aanvragen'.

Stap 3: Materialen van Nederlandse Universiteiten

Materialen aanvragen bij universiteiten kan via het “formulier”. Er kan naar titels gezocht worden via Worldcat


Waar je op moet letten!

Een eenmaal ingediende aanvraag kan niet worden geannuleerd.

De levertijd van de aangevraagde titel is van te voren niet aan te geven.

Één uitleentermijn is gegarandeerd, verlengen is mogelijk tenzij een titel is gereserveerd of het maximaal aantal online verlengingen is bereikt. Daarnaast is het ten alle tijden mogelijk dat het verlengde materiaal eerder wordt teruggevorderd.

Uitlenen en inleveren van extern aangevraagde titels kan alleen via een medewerker.

Bij inleveren van uw materiaal dient u altijd de meegeleverde uitleenbon/voucher af te geven.

Materialen van andere bibliotheken vallen buiten de thuisbezorgservice.

Overzicht tarieven 2019

  • Boektitel €13,-
  • Speelfilms €13,-
  • Tijdschriftartikelen €13,-
  • Muziekcd's -dvd's €3,- per schijfje  

De uitleentermijn van boekmaterialen en speelfilms voor alle abonnementsvormen is 4 weken. De uitleenvoorwaarden voor muziekcd's blijft twee weken. Muziekcd's kunnen niet verlengd worden.