Materialen aanvragen bij andere bibliotheken

Uitleg en voorwaarden.

Opheffing IBL accounts

Vanwege de overgang naar een nieuw internationaal IBL systeem zal het met ingang van 10 december 2018 niet meer mogelijk zijn om IBL aanvragen te doen met een eigen IBL account bij de Universiteitsbibliotheken en bij de Koninklijke Bibliotheek.

Andere wetenschappelijke bibliotheken (HBO’s en Wetenschappelijke Instituten bv.) zullen het komend halfjaar geleidelijk overgaan op dit internationale IBL systeem waarna het aanvragen met een IBL account helemaal niet meer mogelijk zal zijn.

In samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek wordt momenteel aan een alternatieve route gewerkt zodat je als klant van de Openbare Bibliotheek toch je materiaal kunt blijven aanvragen.

Tot 1 april 2019 kunnen openstaande tegoeden van je IBL account met inachtneming van bovenstaande nog gebruikt worden.

Ongebruikte tegoeden kun je tot 1 september 2019 terugvragen door een mail te sturen naar ibl@bibliotheekeindhoven.nl
Onder vermelding : Terugbetaling tegoed IBL account : Naam /Woonplaats/ nummer bibliotheekpas Eindhoven / Eindgebruikersnummer (toegangsnummer) Picarta en IBAN.

Wij kijken de hoogte van het saldo voor je na en je ontvangt hiervan een bevestiging. Na terugbetaling van jouw tegoed wordt je IBL account geblokkeerd.
 

Wanneer een materiaal niet in onze collectie aanwezig is

Stap 1: Zoeken in de catalogus van de Bibliotheek Eindhoven

Het startpunt voor uw zoektocht is onze catalogus. Bovenaan in de website staat het zoekvenster. Hier kunt u de zoekopdracht invoeren, bijvoorbeeld de titel van het boek. Klik in de lijst met resultaten vervolgens op de titel en u wordt naar een pagina met de details geleid. Hier ziet u waar het boek aanwezig is. U kunt het boek eventueel direct reserveren.

Stap 2: Boek niet in de collectie? Zoek verder bij Landelijk zoeken

De kans is aanwezig dat de Bibliotheek Eindhoven het door u gezochte boek niet in de collectie heeft. In dat geval kunt u ook zoeken in de LANDELIJKE CATALOGUS. Deze catalogus werkt op dezelfde manier als de Eindhovense catalogus. Heeft u het boek gevonden? Klik dan op de knop Aanvragen. Log in met uw pas/bibliotheeknummer en volg de instructies op het scherm. De aangevraagde titel wordt bezorgd bij de Bibliotheek Eindhoven. U krijgt via e-mail bericht als het boek voor u klaarligt. Het aanvragen van materialen buiten onze bibliotheek kost € 13,00. Dit betaalt u bij het afhalen.  

De status van uw aanvraag

U kunt de status van uw aanvraag online opvragen door met het nummer van uw bibliotheekkaart in te loggen op aanvragen.bibliotheek.nl en vervolgens te klikken op 'Mijn Aanvragen'.

Waar u op moet letten!

Een eenmaal ingediende aanvraag kan niet worden geannuleerd.

De levertijd van de aangevraagde titel is van te voren niet aan te geven.

Één uitleentermijn is gegarandeerd, verlengen is mogelijk tenzij een titel is gereserveerd of het maximaal aantal online verlengingen is bereikt. Daarnaast is het ten alle tijden mogelijk dat het verlengde materiaal eerder wordt teruggevorderd.

Uitlenen en inleveren van extern aangevraagde titels kan alleen via een medewerker.

Bij inleveren van uw materiaal dient u altijd de meegeleverde uitleenbon/voucher af te geven.

Materialen van andere bibliotheken vallen buiten de thuisbezorgservice.

Overzicht tarieven 2017

  • Boektitel €13,-
  • Speelfilms €13,-
  • Tijdschriftartikelen €13,-
  • Muziekcd's -dvd's €3,- per schijfje  

De uitleentermijn van boekmaterialen en speelfilms voor alle abonnementsvormen is 4 weken. De uitleenvoorwaarden voor muziekcd's blijft twee weken. Muziekcd's kunnen niet verlengd worden.