Bieb Familie Festival

lijn

Bieb Familie Festival: 4 t/m 22 oktober

Van de Kinderboekenweek tot en met de herfstvakantie is het feest in de bieb in Eindhoven en Waalre! Kom langs en maak van de bibliotheek jouw thuis! En mis vooral de Grote Feestdag op zondag 15 oktober niet. Tijdens het Bieb Familie Festival is het thema 'Bij mij thuis'. Thuis is voor iedereen anders. Hoe is het bij jou thuis?

Library Family Festival: October 4 to 22

Starting from the Children’s Book Week and all throughout the autumn holidays, it’s partytime at the Eindhoven and Waalre library! The theme of the Bieb Family Festival is ‘Bij mij thuis’ (‘At my home’). Home is different for everyone. Can you tell me about your home?

lijn

Laat je knuffel bij ons logeren

Ben jij benieuwd wat er allemaal gebeurt als de deuren van de bieb gesloten zijn? Laat jouw knuffel bij ons logeren en hij beleeft de meest bijzondere avonturen tussen de boeken. Haal het bouwpakketje* op in de bieb en bouw een bedje waar jouw knuffel in kan slapen.

Brengen: 4 t/m 11 oktober
Ophalen: 12 t/m 22 oktober op de jeugdafdeling van de Bibliotheek Eindhoven.

* Zolang de voorraad strekt.

Let your cuddly toy stay with us

Are you curious about what happens when the library doors are closed? Let your cuddly toy stay with us and it will experience the most extraordinary adventures among the books. Pick up the kit* at the library and build a bed for your stuffed animal to sleep in.

Drop off: 4 to 11 October
Pick up: 12 to 22 October at the youth section of the Eindhoven Library.

* While stocks last.

lijn

Programma

Kinderboekenbal

Trek een feestelijke outfit aan en geniet op het eerste Kinderboekenbal van theater en workshops van bekende schrijvers.

Woensdag 4 oktober, Natlab

Lees meer

Theater: De Kleine Prins

Een voorstelling naar het gelijknamige boek, met poppenspel en swingende muziek.

Zondag 8 oktober, de Bibliotheek Waalre

Lees meer

Leer alles over reptielen

Maak kennis met zeer bijzondere huisdieren! Als je durft, mag je ze zelf aanraken.

Donderdag 19 oktober, de Bibliotheek Eindhoven

Lees meer

lijn

Kom vanaf 13.00 uur in Eindhoven en Waalre naar de gratis doorlopende activiteiten waar je gewoon kunt aanschuiven. Maak een speciale foto met een greenscreen, bouw de grootste gebouwen met Tomtect of kom coderen met de Ozobots. Of meld je aan voor een van de leuke workshops. 

lijn

Thematitels 'Bij mij thuis'

lijn

Makkelijk Lezen

lijn

Tip!

Ben jij al (gratis) bibliotheeklid? Ja? Dan hoeven we jou niet te vertellen dat je een grote stapel boeken mee naar huis mag nemen. Nee? Meld je snel online aan en haal je pasje op tijdens het Bieb Familie Festival.

Lid worden

lijn

Wil jij een kind van gescheiden ouders of een gezin dat het zwaar heeft een hart onder de riem steken? Lees dan eens over onderstaande initiatieven.

Kindbehartigers Eindhoven

Kindbehartigers Eindhoven biedt een plek voor kinderen van 4 tot 18 jaar die te maken hebben met een scheiding van hun ouders.

Het liefst zo vroeg mogelijk in het scheidingsproces bieden
we ondersteuning aan het kind en zijn of haar ouders. Kindbehartigers Eindhoven treedt op als vertrouwenspersoon voor het kind. We luisteren en spelen waardoor de beleving van het kind helder wordt, plaatsen deze samen met het kind in perspectief, geven uitleg en vertalen de stem van ieder kind naar de ouders.

Lees meer

Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.

Kinderen opvoeden en een gezin draaiende houden valt niet
altijd mee. Je moet als ouder veel ballen tegelijk in de lucht houden. Buurtgezinnen is er voor gezinnen met kinderen in alle leeftijden die, om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan steun. Die geen familie, buren of vrienden in de buurt hebben, waarop ze een beroep kunnen doen. 

Lees meer