MakersPlaats

Voor kinderen van7 tot 13 jaar

Lijn

In de activiteitenruimte van de Bibliotheek Eindhoven bevindt zich de MakersPlaats. Dit is een ruimte met veel verschillende apparatuur, materialen en gereedschappen om van alles mee te maken. Het doel hiervan is om kennis over maaktechnieken over te brengen en om faciliteiten te bieden om te leren door te doen.

Lijn

MakersClub voor kinderen van 7 tot 13 jaar

De MakersClub is de vaste wekelijkse activiteit die in de MakersPlaats gehouden wordt. De MakersClub is op vrijdag van 15.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.30 tot 12.00 uur.

In de MakersClub krijgen kinderen de ruimte om hun nieuwsgierigheid te volgen en op ontdekkingstocht te gaan door dingen zelf te maken. Onder begeleiding van technische professionals krijgen ze de mogelijkheid om te proberen hun eigen ideeën te realiseren. Denk aan het tekenen en 3D-printen van een sleutelhanger, het maken van een autootje met aandrijving of het programmeren van een spelletje.

De MakersClub is erop gericht om je comfortabel te gaan voelen om op een onderzoekende, ontwerpende manier bezig te zijn. Ook kun je er verschillende basisvaardigheden en technieken leren. Voorbeelden hiervan zijn een simpele technische schets maken, hout zagen, iets tekenen in een 3D-tekenprogramma, een stroomkring maken en solderen.

Veiligheid
Tijdens de Makersclub werken we met echte gereedschappen. Veiligheid vinden we erg belangrijk. We hebben goed nagedacht hoe we de risico’s zo veel mogelijk kunnen beperken. Desondanks kan het gebeuren dat kinderen zich verwonden tijdens de Makersclub. Wil je meer weten over de veiligheid tijdens de Makersclub? Spreek dan 1 van de begeleiders even aan of stuur een email naar makers@bibliotheekeindhoven.nl

Doe mee met de MakersClub!

Materialen

In de Makersplaats hebben we de beschikking over de volgende machines:

  • Lasersnijder (hout / MDF / acryl / vilt / kurk / karton tot 6mm dik; max 600x300mm groot)
  • 3D-printer (Ender 6; lxbxh 250 x 250 x 400 mm)
  • 3D-scanner
  • Vacuümvormer
  • Soldeerapparaten
  • Basis houtbewerking gereedschap
Lijn

Workshops en overige activiteiten

Naast de MakersClub organiseren we regelmatig workshops in de bibliotheek voor verschillende leeftijdsgroepen. We gaan dan gerichter met een opdracht, materiaal en/of techniek aan de slag. Soms gaan we ook op onderzoek uit buiten de deur. Zo brachten we al eens een bezoek aan Stella Vita, een camper die op zonnepanelen rijdt van het Solar Team Eindhoven.
 

Activiteiten

Lijn

Heb je vragen?

Wil je meer weten over de MakersPlaats of de MakersClub?
Neem dan contact op met onze maker Nienke.