Makkelijk Lezen Plein

Maak het jezelf gemakkelijk: MLP

Vind je lezen meestal niet leuk. Dat is jammer.
Lezen is wel heel belangrijk, je leert er heel veel van.

In de bibliotheek krijg je speciale aandacht. Leuke, spannende en makkelijk te lezen boeken staan samen met andere materialen op het Makkelijk Lezen Plein (MLP).  

De MLP-collectie

Op het Makkelijk Lezen Plein vind je meeluisterboeken, toneellezen boeken, graphic novels, stripverhalen, informatieve boeken en boeken met rustige pagina’s en dyslexie lettertype.

Voor wie is het MLP?

De collectie is speciaal voor kinderen tussen de 8-12 jaar die moeite hebben met lezen, door verschillende oorzaken. Of voor kinderen die niet zo van lezen houden.

MLP-sticker

De materialen zijn op een aantrekkelijke manier gepresenteerd en zijn te herkennen aan de MLP-sticker.


Lees én luister met Yoleo

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus! Log in met je Bibliotheekaccount.  

 

Naar Yoleo

Het Makkelijk Lezen Plein

In dit filmpje legt onze bibliotheekmedewerker uit wat het MLP precies is en hoe het de leesvaardigheid en het leesplezier van kinderen bevordert. Ook vertellen Miron en zijn moeder hoe zij het MLP ervaren.Superboek

Heb je een leesbeperking? En ben je onder de 18 jaar? Schrijf je dan gratis in bij Passend Lezen en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.

Naar Superboek

Boekentips van de redactie

Vragen over het MLP?

Stel ze in de bibliotheek aan onze medewerkers. Zij kunnen je adviseren over de juiste titels en hulpmiddelen. Je kunt ook contact met ons opnemen via klantenservice@bibliotheekeindhoven.nl