Media Ukkie Dagen

Balans: Bewegen met media

We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media maar hoe doen ze dat? Liggend op de bank, of juist actief? Van ver weg, of dichtbij? Kortom, wat is de balans tussen bewegen en media? Tijdens de Media Ukkie Dagen van 24 t/m 31 maart wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar door heel het land. Ook wij geven tips en adviezen aan opvoeders om kinderen in beweging te laten komen met media en hun balans te vinden.

Mediacoach Nicole over mediagebruik bij kinderen

Media- en beweegtips van de Mediacoach

Mediaproeverij

Tijdens de Mediaproeverij ervaren jij en je kind al spelend de balans tussen lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Kom je gezellig meedoen met de activiteiten? Wij staan voor je klaar in de Bibliotheek Waalre, Best en Eindhoven.

Meer informatie

Beweegspeurtocht

Doe een leuke beweegspeurtocht door de bibliotheek. In dit
avontuur wisselen media en bewegen elkaar af. Scan de QR-codes en speuren maar!

Landelijk webinar voor ouders: 28 maart

Meld je aan voor het (landelijk) webinar op dinsdag 28 maart van 20.00 tot 21.00 uur. We duiken samen met Denise Bontje (Mediasmarties.nl) in het leven van jonge kinderen. Wat heeft een jong kind nodig? Hoe zorg je voor balans en voor voldoende beweging? Je krijgt tips om meer balans aan te brengen en je krijgt te zien welke media kinderen juist in beweging zetten (of wat je daar zelf voor kunt doen). Naast concrete tips wordt jezelf ook nog een spiegel voorgehouden, want hoe zit het met het voorbeeld dat jij zelf geeft? Is er sprake van balans, of wil jij zelf ook iets veranderen?

Meld je aan voor het gratis webinar

Breng jouw kleurplaat tot leven met Quiver

Op de website Quivervision.com kun je gratis en betaalde kleurplaten downloaden en uitprinten. Je kunt kiezen uit verschillende karakters zoals Murphy het schaap, Penfold de pinguïn en Ruby het konijn. Er zijn kleurplaten van de aarde of een vulkaan, dinosaurussen, robots, auto's en cartoons. Kleur, scan en laat je kleurplaat tot leven komen!

Naar de website van Quiver

Mediatips voor thuis

Als ouder of verzorger leer jij je kind hoe het veilig en met plezier
media gebruikt. Dat doe je door samen media te gebruiken. Ook is het belangrijk dat je geschikte media kiest en zorgt voor balans. Vind je weg in de wereld vol media met deze wegwijzers in diverse talen: Nederlands, Pools, Engels, Arabisch en Turks.

Wil je thuis aan de slag met je kind, bekijk dan deze handige mediatips. Ontdek de verschillende mogelijkheden om te bewegen met en zonder scherm:

Beweegtips voor dreumesen

Beweegtips voor peuters

Beweegtips voor kleuters

Mediasmarties

Mediasmarties is dé online gids bomvol recensies van kindermedia. Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind?

Start met zoeken

Meer tips

Leen je een boek waar een sticker met een QR-code op geplakt is? Dan heb je een leuk boek gekozen! Want dan staat er van dit boek een voorleesfilmpje voor je klaar. Met beeld én muziek. Je kunt het filmpje gratis bekijken als je lid bent van de Bibliotheek.