Heel Nederland Leest

Nederland wordt één grote leesclub

Heel Nederland leest in november hetzelfde boek: Sonny Boy van Annejet van der Zijl. En de bibliotheek doet het cadeau! Kom tussen 1 en 30 november naar de bibliotheek Eindhoven, Best en Waalre en krijg gratis het boek Sonny Boy*. Sluit je hiermee aan bij de Grootste Boekenclub van Nederland! Bezoek ook de activiteiten rondom Heel Nederland Leest waarbij ontmoeting en debat centraal staan. Het thema van dit jaar is ‘Samen een goed boek lezen’.

* Het boek is helaas niet meer op vooraad.


Rode lijn

Interview: Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land. Op 22 november verwelkomen we de schrijver van 'Fortuna's kinderen' en 'Sonny Boy', in Eindhoven. Ze wordt geïnterviewd door Ivan Borghstijn.

Meer info & tickets

Rode lijn

Filmvertoning Sonny Boy

De film Sonny Boy is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Annejet van der Zijl - het boek dat dit jaar centraal staat tijdens Heel Nederland Leest. Kom de film bekijken in het Hornemann Huis.

Vrijdag 3 en zaterdag 4 november in Het Hornemann Huis

Lees meer

Schrijfworkshop Sonny Boy

Deze schrijfworkshop is gebaseerd op het verhaal Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Schrijfdocent Lia Hesemans geeft je deze ochtend 3 fragmenten uit haar boek, met 3 inspirerende schrijfingangen.

Vrijdag 24 november, de Bibliotheek Waalre

Lees meer

Interview: Jaap Robben

Jaap Robben is een meester in het beschrijven van gevoelens, sfeer en emoties. Zijn korte, ingehouden zinnen zijn raak en tegelijkertijd rijk aan beelden. Hij neemt je mee in de wereld van anderen en laat je anders kijken naar toen en nu. 

Woensdag 29 november, de Bibliotheek Waalre

Lees meer

Rode lijn

Cadeau van de Bibliotheek

Sonny Boy van Annejet van der Zijl

Levensgeschiedenis van een 19-jarige Surinaamse student en een 40-jarige Hollandse getrouwde vrouw, die in 1928 verliefd op elkaar worden, een zoon krijgen (Sonny Boy), een pension in Scheveningen beginnen en in de WO II onderduikers in huis nemen.

Bekijk dit boek


Rode lijn

Andere titels van Annejet van der Zijl


Rode lijn

Nederland Leest Junior

Het Pungelhuis van Annet Huizing

Ole (13) hoort voor het eerst over zijn opa als die overlijdt. Waarom heeft Ole’s vader nooit over hem verteld? Met zijn nieuwe vriendin Anastazja ontdekt Ole langzaamaan wat er vroeger gebeurd is. Vanaf ca. 11 jaar.

Bekijk dit boek


Rode lijn

Andere titels van Annet Huizing

Rode lijn

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

Rode lijn

E-books van Annejet van der Zijl

Rode lijn

Luisterboeken van Annejet van der Zijl

Rode lijn