Vrijwilligers Splinterbieb

De Bibliotheek komt naar je toe deze zomer! In de zomervakantie van 2021 beginnen we in speelpark de Splinter met een kleine ruilbibliotheek, voorleesactiviteiten en wat extra activiteiten zoals knutselen, programmeren en een MakersClub.

Dit is een unieke samenwerking tussen de Bibliotheek Eindhoven en Lumens Werkt, om de ontwikkeling van kinderen in de Eindhovense wijken te stimuleren en te ondersteunen. We maken er een leuke zomer van, waarbij spelen, luisteren naar verhalen en lezen met elkaar gecombineerd worden.

Vrijwilligers voorlezen

We zoeken vrijwilligers die bij de speeltoestellen van de Splinter themaboeken willen voorlezen. Je leest interactief voor uit prentenboeken. De doelgroep is kinderen van 2 – 8 jaar. Je
richt een plekje in bij het speeltoestel, je spreekt kinderen en hun ouders actief aan om bij je te komen zitten en je leest het boek voor.

Het gaat om drie uur in de week, op vrijdag van 13.00 – 16.00 in speelpark de Splinter. Tel hier ook nog een uur voorbereiding bij op, dus in totaal 4 uur per week. We organiseren de
Splinterbieb van 23 juli tot 27 augustus.

Vrijwilligers knutselen en coderen

Op 13 augustus organiseren we wat extra activiteiten in de Splinter. Hiervoor hebben we vrijwilligers nodig die met de kinderen gaan knutselen, programmeerspelletjes willen begeleiden en hulp tijdens een MakersClub.

Instructie
In de week van 19 juli wordt een instructiemoment ingepland waarbij uitleg wordt gegeven over de opzet van het project, het voorlezen en de extra activiteiten. Mediacoach Daphne Lemmens van de Bibliotheek Eindhoven coördineert de Splinterbieb, is op de middagen zelf aanwezig in de Splinter en begeleidt de vrijwilligers. Voor de knutselactiviteiten en het begeleiden van de programmeerspellen wordt van tevoren een extra instructiemoment ingepland.

Materialen
Voor boeken, de inrichting van de voorleesplekken, knutselmaterialen en programmeerspellen wordt gezorgd.

Aanmelden
Dit kan door te mailen naar onze vrijwilligerscoördinator Els Koopman: vrijwilligers@bibliotheekeindhoven.nl.