Bieb Vakantie Weken

Bieb Vakantie Weken - 6 juli t/m 18 augustus

Ga mee op ontdekkingsreis! Tijdens de Bieb Vakantie Weken zijn er voor kinderen leuke, zomerse activiteiten in de bibliotheek in Eindhoven, Waalre en Best. Voor iedereen die houdt van avontuur, lachen, uitdagingen en een feestje. Wist je dat er ook een leuke speurtocht door de bibliotheek is?

Natuurlijk is de zomer ook het ideale moment om lekker te lezen. Kinderen uit groep 3 en 4 kunnen meedoen aan de speciale actie Vakantielezen. Voor iedereen geldt: leen een grote stapel boeken en beleef de mooiste reizen in je hoofd.

Kom dus deze zomervakantie langs in de bibliotheek. Kijk op deze website alvast wat er allemaal te doen is, zoek een leuk boek uit of download de zomerse kleurplaat

Een avontuurlijke en leerzame zomer vol activiteiten

Wil je zelf aan de slag en iets creëren? Doe dan mee aan de MakersClub, waar je de hele zomervakantie kunt maken en bedenken. Daarnaast is er een leuke speurtocht om aan deel te nemen, of leen nog snel een stapel nieuwe boeken voordat je op vakantie gaat. En voor een verfrissend drankje kun je terecht in het Bibliotheekcafé, waar je kunt genieten van huisgemaakte ijskoffie of verse smoothies. Of neem een kijkje achter de schermen tijdens de Bibliotheek Backstage Belevenis!

Mad Science: FUN-damentele krachten

Tijdens FUN-damentele krachten neem je op een leuke manier een kijkje in de wereld van de zwaartekracht. Zo kom je te weten dat druk- en trekkrachten ervoor zorgen dat de wereld draait. Zwaartekracht, traagheid en centripetale kracht zijn voorbeelden waar je meer over te weten komt. 

Dinsdag 23 juli, de Bibliotheek Waalre

Lees meer

Maak je eigen toverlantaarn

Tijdens deze workshop zullen kinderen een prachtige en magische tijd beleven door te leren hoe ze een toverlantaarn kunnen maken in een pot met kleurrijke bloemen, groen en mooie decoraties. Als ze hun fantasie gebruiken, kunnen ze prachtige dingen maken, zoals deze feeënlantaarn.

Donderdag 15 augustus, de Bibliotheek Best

Lees meer

Vakantielezen

Vakantielezen is hét zomerprogramma van de bibliotheek en richt zich op gezinnen met beginnende lezers uit groep 3 en 4. Met Vakantielezen wil de Bibliotheek het lezen in de vakantie stimuleren. Fenna Ramos, bekend van NPO Zappelin, is deze vakantie jullie reisleider. Reizen jullie mee? Tijdens je reis verzamel je schatten en puzzelstukjes die je bijhoudt in je juttersboekje.

Naar de website van Vakantielezen

Lees mee!

Ga mee op reis naar 6 bijzondere landen: Avonturenland 🏔️, Lachland 😄, Sportmanië ⚽, Dierenrijk 🦩, De Sprookjeseilanden 🧙 en Griezelkust 🕷️. Verzamel alle schatten en puzzelstukjes én doe mee met de prijsvraag!

Ben je op reis geweest en heb je een verhaal gelezen in een van de 6 landen? Vul in welk boek je hebt gelezen, bekijk meteen je puzzelstukje en teken je gevonden puzzelstukje in je juttersboekje.

Meer informatie

Lekker lezen voor de kleintjes (0-6 jaar)

Speuren in de bieb!

Tijdens de Bieb Vakantie Weken zijn er schatten aangespoeld in de bieb. Kun jij als echte strandjutter alle schatten vinden? Doe mee!

Mad Science: Optische Illusies

Mad Science komt bij de bibliotheek! Het is hun missie om kinderen te inspireren de wereld te ontdekken met wetenschap en techniek. Zij geloven dat leren voldoening geeft en leuk is om te doen. Dat laten ze kinderen graag ervaren, om zo een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling. Voor nu, en in de toekomst.

Maandag 22 juli, de Bibliotheek Best

More information

Bibliotheek Backstage Belevenis

Heb jij altijd al willen weten wat er bij de bibliotheek achter de schermen gebeurt? Waar gaan jouw boeken heen nadat je ze hebt ingeleverd en wie werken er allemaal voor de bibliotheek? In deze rondleiding wordt je meegenomen langs alle activiteiten van de medewerkers bij de Bibliotheek Eindhoven!

19, 29 juli & 2, 5, 22 augustus, de Bibliotheek Eindhoven

Lees meer

Workshop: Sieraden maken

Wat is er nou leuker dan zelf sieraden maken! Tijdens de workshop sieraden maken leer je alle kneepjes van het sieradenvak en ga je zelf een sieraad maken. Extra leuk: deze workshop is speciaal voor ouder en kind!

Vrijdag 9 en 16 augustus augustus, de Bibliotheek Best en Eindhoven

Lees meer

Boekentips voor kinderen van 6-12 jaar

Tip!

Ben jij al (gratis) bibliotheeklid? Ja? Dan hoeven we jou niet te vertellen dat je een grote stapel boeken mee naar huis mag nemen. Nee? Meld je snel online aan en haal je pasje op tijdens de Bieb Vakantie Week!

Word lid