Week van de mediawijsheid

Lijn

Online zijn we constant met elkaar in contact. Wat kan wel en wat kan niet? We willen allemaal een online wereld waarin iedereen zich veilig voelt. Een plek waar je kan zeggen wat je denkt – op een respectvolle manier. Kom je kwetsend gedrag tegen online, zeg dan #hierniet. Kom tijdens de Week van de Mediawijsheid van 10 t/m 17 november naar de bibliotheek en leer hoe jij en je kinderen veilig omgaan met media.

Lijn

Waalre in gesprek: Mediawijsheid

Mediacoach Martijn Koonings vertelt over mediawijsheid bij kinderen. Voor hun is de digitale media de allergewoonste zaak van de wereld. Het is als ouder, verzorger en leerkracht belangrijk om een kind te begeleiden in onze online samenleving.

Woensdag 8 november in de Bibliotheek Waalre

Lees meer

Stel je vragen aan de mediacoach

Voor kinderen en jongeren zijn online media de allergewoonste zaak van de wereld. Als ouder is het belangrijk om je kind te begeleiden in onze online samenleving. Mocht je hierover vragen hebben, onze mediacoach Martijn Koonings is specialist op dit gebied en is aanwezig om zijn kennis en ervaringen te delen.

10, 13 en 17 november in de Bibliotheek Eindhoven

Lees meer

Workshop: Ontdek hoe Artificiële Intelligentie (AI) werkt

Artificial Intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie, we horen, zien en lezen er veel over de laatste tijd maar wat is het nu precies? Dat gaan we tijdens deze workshop ontdekken! De foto van dit meisje met blauwe haren? Die is ook gemaakt door AI!

Woensdag 15 november in de Bibliotheek Waalre

Lees meer

Lijn

Hoezo mediawijs?!

Ben je op zoek naar betrouwbare informatie over leuk, slim en veilig gebruik maken van (sociale) media? Dan kun je als ouder samen met je kind gebruik maken van de pagina hoezomediawijs.nl Je vindt hier informatie, video’s, een mediawoordenboek en een quiz.

Naar de website

Zeg stop tegen online haat #niethier
Lijn

HackShield

In HackShield leer je wat jij als Cyber Agent kan doen om te zorgen dat niet alleen jijzelf, maar ook je vader, moeder, opa en oma online veilig zijn. Speel de game online of via de app.

Speel HackShield

DataDetox Game

Kruip in de huid van Data Daisy en surf om als eerste de schat van hacker Ultra te vinden. Ga slim om met cookies, maak sterke wachtwoorden, herken nepnieuws en vind de schat van hacker Ultra!

Speel de DataDetox Game

Lijn

Informatie voor ouders

Ben je zelf mediawijs genoeg? Besef dat kinderen erg snel zijn met media. Wil je als ouder op de hoogte blijven? Wees bewust van de risico’s maar focus vooral op de kansen. De bibliotheek heeft speciaal voor ouders informatie gebundeld, zodat je makkelijk op de hoogte blijft.

Lees meer

Lijn

Boeken over mediawijsheid

Lijn

Biebboys Like & Cancel

De BiebBoys plaatsen een foto op Instagram. Joran wordt helemaal gelukkig van alle likes die ze krijgen. Maar als iemand een rotbericht onder de foto plaatst weet Joran niet hoe hij moet reageren. De duimpjes Like en Cancel laten Joran zien wat een online reactie te weeg kan brengen. Zal Joran de juiste keuze maken? Ontdek hoe jij en je gezin denken over social media en online rules. Zijn jullie het met elkaar (on)eens? Ga erover in gesprek aan de eettafel!

Naar de Biebboys

Lijn

E-books

Lijn

re_BOOTCMP

Heb jij hacktalent en ben je goed genoeg om je te kwalificeren voor re_b00tCMP? Daag jij graag jezelf uit met moeilijke challenges? Los jij snel complexe puzzels op? En pluis jij graag broncodes uit op zoek naar informatie? Doe de re_B00TCHALLENGE en test je eigen skills. Ben jij goed genoeg? Dan krijg je exclusief toegang tot de re_B00TCMP, de ultieme experience voor hacktalent. De re_B00TCMP is een event speciaal voor jongeren met interesse én skills op het gebied van IT!

Lees meer

Lijn

Doe je mee met ons onderzoek?

Online zijn we constant met elkaar in contact. We delen beelden en praten over ieder onderwerp. Je mag zeggen wat je wil, vragen stellen en commentaar of kritiek geven. We hoeven het ook niet altijd met elkaar eens te zijn. Maar er zijn grenzen in hoe we elkaar behandelen. Wij zijn erg benieuwd hoe jij hiermee omgaat. Daarom willen we je een aantal vragen stellen. Met de resultaten willen we van jou weten hoe wij kunnen bijdragen aan een fijnere (online) samenleving.

Naar het onderzoek