Winter

Qobo de robotslak

Ken je Qobo al? De leuke robotslak die kinderen zelf kunnen programmeren? 

Wij hebben een speciale Qobo-tas samengesteld met daarin natuurlijk Qobo maar ook het prachtige boek 'De slak en de walvis' van Julia Donaldson, een prachtig prentenboek waarin veel te zien is en een tekst op rijm.

De winter-BeeBot

Speciaal voor deze periode van het jaar hebben we de BeeBot in een winters jasje gestoken. Als de de BeeBot leent, krijg je er twee leuke boeken bij. Namelijk 'Het vrolijke vogel boek' van Yuval Zommer en 'De zeven kersttruitje' van Jan Fearnley. De BeeBot is een gele programmeerbare robot, speciaal voor jonge kinderen. Door met de BeeBot aan de slag te gaan, leren kinderen spelenderwijs programmeren. En je werkt aan het ruimtelijk inzicht.

Eekhoorn in de winter

Het is winter! In het bos ligt een dik pak sneeuw. Veel dieren gaan lekker slapen in hun warme huisjes. Eekhoorn is ook een beetje moe, maar voordat hij gaat slapen moet hij nog iets belangrijks doen... Welterusten zeggen tegen al zijn dierenvriendjes! 

14 muisjes in de winter

Wat een mooie winterdag. De familie Muis zit gezellig binnen rond de tafel. De muisjes spelen spelletjes en drinken lekker warme thee.

Én ze maken zich klaar om buiten in de sneeuw te gaan spelen!

Een stipje in de sneeuw

IJsbeertje Miki vindt duiken een beetje eng. Hij wil liever spelen. Miki rent weg bij zijn mama. Naar een sneeuwvlakte. Daar ziet hij een stipje in de sneeuw. Het is een meisje! Dat heeft Miki nog nooit gezien. Hij ontdekt wat haar blij maakt. En waar ze verdrietig van wordt...

Winterse leestips

De Sneeuwman

In het eerste deel De Sneeuwman, maakt een jongetje een sneeuwman waarmee hij 's nachts in een droom allerlei avonturen beleeft. Een schitterend prentenboek zonder tekst, dat kinderen en volwassenen al vijfentwintig jaar lang boeit.

In het tweede deel, De sneeuwman en de sneeuwhond, maakt Billy op een koude dag een sneeuwman en een sneeuwhond. Midden in de nacht komen ze tot leven en nemen Billy mee op een adembenemend en magisch avontuur.

Knutsel jouw eigen sneeuwpop

De Voorleeshoek

Laat je voorlezen uit bekende prentenboeken met beeld én muziek. Zo heb je altijd spannende, avontuurlijke en informatieve voorleesboeken.

Als lid van de bibliotheek maak je gratis gebruik van De Voorleeshoek. Inloggen kan met je Bibliotheekaccount. Hieronder lichten we een paar mooie winterse verhalen voor je uit.

De winter vier je met de bieb

Maak een kerstkrans

Maak je eigen sneeuw

Vouw een 3D-sneeuwvlok

Iets wat sneeuw heet

Poolvos en Poolhaas gaan op zoek naar sneeuw in dit boek vol prachtige tekeningen, want ze hebben nog nooit sneeuw gezien. Maak het voorlezen extra leuk door vooraf samen een papieren haasje te vouwen. 

Het sneeuwvlokje

Een hartverwarmend verhaal over een klein sneeuwvlokje en een klein meisje. Als je een sneeuwvlok van heel dichtbij bekijkt, zie je dat deze prachtige vormen heeft. Hoe kun je een sneeuwvlok tekenen? Jill legt het je uit in een video.