Themaweek AI

Artificial Intelligence (AI, oftewel kunstmatige intelligentie) is de technologie van de toekomst. We doen er al heel veel mee, zoals met de nieuwe ChatGPT tekstgenerator of de gezichtsherkenning op je telefoon, maar niet iedereen is zich daarvan bewust, of weet hoe het kan worden ingezet. De Themaweek AI wil daarom de kennis over kunstmatige intelligentie in Nederland vergroten. Zo is iedereen voorbereid op een slimme toekomst, en kunnen de kansen die deze ontwikkeling biedt beter worden benut.

Tijdens de Themaweek AI van 21 t/m 26 mei in de Bibliotheek Eindhoven staan we stil bij AI. Leer meer over AI, de ontwikkelingen en toepassingen over het gebruik van AI in je dagelijkse leven. Welke keuzes maak je en hoe heb je zelf invloed op AI? 
 

Talkshow: De AI revolutie & de impact op de mens

Kunnen we in de toekomst nog onderscheid maken tussen wat echt is en wat door AI is gecreëerd? Tijdens deze boeiende avond verkennen we de ontwikkelingen van Artificial Intelligence (AI) van het afgelopen jaar en kijken we naar de toekomst.

Lees meer

Expositie brAInpower

Er wordt veel geblogd, gesproken en gefantaseerd over Artificial Intelligence. Maar wat is het nu precies en wat kan het voor ons betekenen? Het Philips Museum presenteert brAInpower, een expositie over artificial intelligence (AI).

Lees meer

Dalí of Dall-e?

Van Gogh of bedrog?

Nieuwe diersoort of AI?

Doe mee met Nationale AI-Cursus!

Leer jezelf op een inspirerende manier de basisprincipes van AI (kunstmatige intelligentie).

Lees meer

VPRO Tegenlicht: Mensen, goden en technologie

Nieuwsuur: Maken slimme machines werken overbodig?

Jim Stolze: AI is een zoektocht die nooit afkomt

De toekomst is fantastisch

Ben jij straks werkloos door AI?

Ai, ai, ai, wat gaat AI hard!