AI-Parade

Artificial Intelligence (AI, oftewel kunstmatige intelligentie) is de technologie van de toekomst. We doen er al heel veel mee, zoals met de nieuwe ChatGPT tekstgenerator of de gezichtsherkenning op je telefoon, maar niet iedereen is zich daarvan bewust, of weet hoe het kan worden ingezet. De AI-Parade wil daarom de kennis over kunstmatige intelligentie in Nederland vergroten. Zo is iedereen voorbereid op een slimme toekomst, en kunnen de kansen die deze ontwikkeling biedt beter worden benut.

Tijdens de AI-Parade van 1 t/m 31 mei in de Bibliotheek Eindhoven staan we stil bij AI. Leer meer over AI, de ontwikkelingen en toepassingen over het gebruik van AI in je dagelijkse leven. Welke keuzes maak je en hoe heb je zelf invloed op AI? 

Ontdek hoe AI werkt

Artificial Intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie, we horen, zien en lezen er veel over de laatste tijd maar wat is het nu precies? Dat gaan we tijdens deze workshop ontdekken!

Lees meer

Digitale Kunst maken

Kunst maken is natuurlijk heel leuk, maar wist je ook dat je online kunst kan maken? In deze workshop ga je samen met Tinkerkoning Igor Dekkers los met digitale kunst.

Lees meer

Leven met Algoritmes

Algoritmes bepalen wat we op internet zien en zetten spraak om in geschreven tekst. Maar hoe wordt een algoritme eigenlijk gemaakt? In deze workshop leer je hoe je ze kunt herkennen.

Lees meer

Verse algoritmes generator

Aan de hand van vijf vragen over jouw voorkeuren genereren we een recept op maat. Van een werelds gerecht tot een makkelijk gerecht. Van een Nederlands gerecht tot een pittig gerecht en ga zo maar door.

Lees meer

Books on Tour

Het literair-culturele programma Books on Tour staat in het teken van Kunstmatige Intelligentie. Wat zijn de voor- en nadelen van de toenemende invloed van computers? Bepalen algoritmes straks wat we doen en laten?

Lees meer

Tegenlicht Meet Up 040

Wat betekent het dataïsme voor de toekomst van religie en spiritualiteit? De belofte is een programmeerbaar paradijs, waarin artificiële intelligentie ons eeuwig leven, geluk en schoonheid kan schenken. Maar is dat ook zo?

Lees meer

Dalí of Dall-e?

Van Gogh of bedrog?

Nieuwe diersoort of AI?

Doe mee met Nationale AI-Cursus!

Leer jezelf op een inspirerende manier de basisprincipes van AI (kunstmatige intelligentie).

Lees meer

VPRO Tegenlicht: Mensen, goden en technologie

Nieuwsuur: Maken slimme machines werken overbodig?

Jim Stolze: AI is een zoektocht die nooit afkomt

De toekomst is fantastisch

Ben jij straks werkloos door AI?

Ai, ai, ai, wat gaat AI hard!