Boekenweek

Bij ons in de familie

Kom tijdens de Boekenweek van 16 tot en met 24 maart naar de Bibliotheek Eindhoven, Waalre of Best en geniet van de mooiste boeken, laat je inspireren door de boekentips of doe mee met de activiteiten die de bibliotheek organiseert rondom het thema 'Bij ons in de familie'. 

Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De familie Chabot schrijft dit jaar het Boekenweekgeschenk Gezinsverpakking.

Agenda

Lezing: Wim Daniëls

Wim Daniëls houdt een vermakelijke lezing over familie en de geschiedenis van onze achternamen. Zijn boek vormt een geschreven familieportret met geweldige anekdotes over al die mensen met wie je een leven lang verbonden bent.

Zaterdag 16 maart, 14.00 uur

Lees meer

Schrijfworkshop

Via korte laagdrempelige schrijfvormen kijken we naar onze familie. Was er in het gezin van herkomst een motto? Welke gewoontes en rituelen bestonden er? Wat vind je hiervan terug in je huidige leven? Kom het ontdekken!

Vrijdag 22 maart, 14.00 uur

Lees meer

Pubquiz

Speciaal voor de Boekenweek hosten wij een echte pubquiz. Net als bij de Boekenweek is het thema 'bij ons in de familie’- dus kom met je (gekozen) familie en maak er een gezellige avond van!


Vrijdag 22 maart, 19.30 uur, Eindhoven

Lees meer

Boekentips

Boekadvies met What's Next!

Wat wordt jouw volgende boek? Zie je door de boekenkasten het juiste boek niet meer? Laat dan What's Next je advies geven!

De applicatie geeft boekentips door gebruik te maken van big data. Je scant heel eenvoudig de ISBN-code van een boek dat je goed vond of je typt de naam van jouw favoriete titel of auteur in en op basis van het 'anderen lazen ook'-principe krijg je boekadvies. 

Oma's appeltaart

Geniet tijdens de Boekenweek van een speciaal stuk 'oma's appeltaart' voor maar €4,50!

BorrowBox

Free ebooks and audiobooks and more than 100 language courses! Download and listen now. Borrow and download e-books and e-audiobooks at the library using the BorrowBox-app.

Join your local public library, install the BorrowBo- app on your device, select your library service, activate with your library membership and borrow free eBooks and eAudiobooks.

Take me to BorrowBox!

Mijn eBieb-app

Met de gratis app Mijn eBieb kun je op elk moment boeken reserveren of verlengen, kun je direct je tickets voor de activiteiten reserveren en kun je in de catalogus zoeken. Met de nieuwste update kun je nu in de catalogus ook filteren op onderwerp, genre, taal en meer. In de agenda kun je filteren op locatie. Ben je je pas verloren? In de app deblokkeer je hem met 1 klik.

Lees meer