Boekenweek

Banner Boekenweek

Kom tijdens de Boekenweek naar de Bibliotheek Eindhoven, Waalre of Best en geniet van de mooiste boeken, laat je inspireren door de boekentips of doe mee met de activiteiten die de bibliotheek organiseert rondom het thema 'Ik ben alles'. 

Ontdek en onderzoek je eigen identiteit door middel van onze talloze boeken, met personages die herkenbaar zijn of juist helemaal niet. Het thema van de Boekenweek zet jou namelijk helemaal centraal. Verlies én vind jezelf in de talloze verhalen die op je wachten.

Agenda

Schrijvend ontdekken

Hoe zie ik mezelf eigenlijk? Wat is binnenwereld en wat is buitenkant? Ieder schrijft in korte uitnodigende opdrachten. Uit het hoofd naar het hart, ontvalt je uit onverwachte hoek soms al schrijvend een inzicht toe. Ga je mee op ontdekkingsreis? 

Vrijdag 17 maart, 14.30 uur

Lees meer

Clubnight: Angels in New York

In de Boekenweek organiseert de Bibliotheek Eindhoven met schrijvers Janine Cruijsberg en Brechtje Vanhommerig en in samenwerking met het Microlab een bijzondere avond in het teken van het boek Angels in New York.

Zaterdag 18 maart, 20.00 uur

Lees meer

Spreekuur: Boeken op Recept

Last van keuzestress? Van onvervulde verlangens of werkwalging? De Culturele Apotheek biedt verlichting bij alledaagse kwalen. In het inloopspreekuur geven ze je in een kort consult weer welke boek het best bij je kwaal past.

Zondag 19 maart, 13.30 uur

Lees meer

Boekentips

Boekadvies met What's Next!

Wat wordt jouw volgende boek? Zie je door de boekenkasten het juiste boek niet meer? Laat dan What's Next je advies geven!

De applicatie geeft boekentips door gebruik te maken van big data. Je scant heel eenvoudig de ISBN-code van een boek dat je goed vond of je typt de naam van jouw favoriete titel of auteur in en op basis van het 'anderen lazen ook'-principe krijg je boekadvies. 

BorrowBox

Free ebooks and audiobooks and more than 100 language courses! Download and listen now. Borrow and download e-books and e-audiobooks at the library using the BorrowBox-app.

Join your local public library, install the BorrowBo- app on your device, select your library service, activate with your library membership and borrow free eBooks and eAudiobooks.

Take me to BorrowBox!

Mijn eBieb-app

Met de gratis app Mijn eBieb kun je op elk moment boeken reserveren of verlengen, kun je direct je tickets voor de activiteiten reserveren en kun je in de catalogus zoeken. Met de nieuwste update kun je nu in de catalogus ook filteren op onderwerp, genre, taal en meer. In de agenda kun je filteren op locatie. Ben je je pas verloren? In de app deblokkeer je hem met 1 klik.

Lees meer