Betrokken medewerkers en vrijwilligers maken het verschil.

De Bibliotheek Eindhoven kan niet zonder haar vrijwilligers. Mensen met een passie voor boeken en lezen, of voor media en informatie. Enthousiaste mensen die niets liever doen dan anderen op weg helpen. Vrijwilligers die de Bibliotheek helpen onze missie te verwezenlijken - door zichzelf te ontwikkelen én anderen te stimuleren dat te doen. Door ervoor te zorgen dat mensen zich hier welkom voelen.

De Bibliotheek is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Mensen die hun vrije tijd nuttig willen besteden of die zelf verder willen komen. Bijvoorbeeld door werkervaring op te doen, en zo terug te keren in het arbeidsproces. Of door ervaring op te doen met de Nederlandse taal.

Vrijwilligers met enthousiasme en passie

We zijn op zoek naar de volgende vrijwilligers

Vrijwilliger DigiCafé Waalre

Kookvrijwilliger

Maatschappelijk relevant en leuk om te doen!

Samen Thuis in Taal zoekt vrijwilligers om met kinderen van 2 tot 8 jaar te lezen

Samen Thuis in Taal is een project dat de taalontwikkeling van kinderen stimuleert en ouders hierbij betrekt en ondersteunt. Het is gericht op laagtaalvaardige ouders en hun kinderen. Vrijwilligers lezen met kinderen op zowel een Spilcentrum* als in de thuissituatie.

Wil je graag leuk en zinvol vrijwilligerswerk doen? Heb je een werkzaam leven in het onderwijs, kinderopvang of welzijn achter de rug? Of heb je als (groot)ouder ervaring en plezier in het lezen met kinderen? Meld je dan als vrijwilliger! De tijdsinvestering is ongeveer 3 uur per week: 1,5 uur lezen op het Spilcentrum en 45 minuten lezen in de gezinssituatie.

Meer informatie
Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Dory Melis, projectleider van Samen Thuis in Taal.
Telefoonnummer: 06 536 19 255.
E-mail: vrijwilligers@bibliotheekeindhoven.nl

*Spilcentrum is een gezamenlijke voorziening voor kinderopvang en basisschool.

Contact met de coördinator vrijwilligers

Els Koopman, bel met 040 260 4 260 of mail,