Ervaar het gemak van zelfservice

De Bibliotheek Eindhoven is er voor iedereen. Het is een plaats waar je mensen uit de stad ontmoet, waar je terecht kunt voor een lezing, advies bij het juridisch spreekuur of waar je ervaringen uitwisselt met andere jonge ouders tijdens het borsvoedingscafé of de voorleesmiddagen. Een plek waar je rustig geniet van koffie met een tijdschrift en waar je je prettig voelt, alleen of met anderen. Een plek waar je uren kunt studeren en bijles kunt geven of krijgen. 

Om nog meer mensen uit de stad de mogelijkheid te geven gebruik te maken van de bibliotheek, gaat de bibliotheek in De Witte Dame eind oktober ruimer open.

Verruimde openingstijden per 30 oktober 2023

Vanaf maandag 30 oktober heeft de Bibliotheek Eindhoven ruimere openingstijden. We zijn vanaf dan geopend op:

  • Maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur.
  • De eerste vrijdag van de maand tot 22.00 uur.
  • Zaterdag en zondag blijven we open zoals we waren, dus op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Zelfservice

Wat er nieuw is, is dat we vanaf 17.00 uur gaan werken met 'zelfservice'.

Dat betekent dat er dan geen medewerkers aanwezig zijn maar dat je wél zelf kunt lenen, inleveren en gebruik kunt maken van de computers en werkplekken.

Wat is er anders tijdens de zelfservice-uren?

Tijdens de zelfservice-uren kun je zelf gebruik maken van de mogelijkheden in de bibliotheek. Je kunt zelf boeken uitzoeken, lenen en terugbrengen. Je kunt een krant of tijdschrift lezen, werken of studeren en je kunt gebruik maken van de computers.

Via de link hieronder vind je de veelgestelde vragen en wat je tijdens de onbemande uren allemaal kan doen in de bibliotheek.

Eerste vrijdag van de maand open tot 22.00 uur

De bibliotheek is ook elke eerste vrijdag van de maand geopend tot 22.00 uur. Er is dan personeel aanwezig van 10.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 22.00 uur. Je kunt dan terecht om boeken uit te zoeken of in te leveren maar ook staat er dan een activiteit op het programma. Houd onze agenda in de gaten om te zien wat er allemaal te doen is. 

Openingstijden Bibliotheekcafé

In het Bibliotheekcafé kun je terecht voor de lekkerste warme dranken, heerlijke taarten en meer. Vanaf 30 oktober kun je op maandag nog eerder aanschuiven dan je gewend bent want ook het Bibliotheekcafé verruimt haar openingstijden, namelijk van 10.00 tot 17.00 uur.