Bibliotoop Gestel

Plaatje met tekst: Bibliotoop. Je hoeft er niks. En er kan heel veel.
Lijn

Bijpraatmoment Stadsdeelbibliotheek Gestel

Wil je weten hoe het ervoor staat met Stadsdeelbibliotheek Gestel? Op 31 mei organiseren we een bijpraatmoment. Je bent van harte welkom. De soep staat klaar!

Loni Steevensz (community librarian) en Margot Lasance (buurtaanjager) vertellen je graag over de laatste ontwikkelingen.

De volgende onderwerpen staan op de agenda:

  • Nieuwe naam: Bibliotoop
  • Zoektocht naar locatie(s)
  • Activiteiten in Gestel
  • Workshop

Wanneer? Vrijdag 31 mei van 11:00 tot 12:30 in de Genneperhoeve (Tongelreeppad 1).

Aanmelden

Je kunt ook bellen of appen: 06 45 89 13 29

lijn

Een plek waar jij je thuis voelt

Onze droom is dat het een bruisende plek is die alle dagen open is. Een toegankelijke, gastvrije, interessante en aantrekkelijke bezoek- en werk/studieplek van en voor alle buurtbewoners. Waar van alles te doen en te beleven is voor jong en oud.

Natuurlijk zijn er ook boeken in verschillende talen, en is het een fijne plek om Nederlands te leren of te spreken. Maar ook waar je met elkaar koffie kunt drinken of terecht kunt voor een luisterend oor.

Kortom, een plek waar verschillende mensen letterlijk en figuurlijk wat te zoeken hebben!  

Een plek van en voor de buurt

We willen de Stadsdeelbibliotheek graag samen met inwoners vorm en inhoud gaan geven. Wat vind jij belangrijk? Wat zijn jouw wensen? En wat wil jij graag concreet bijdragen? We zijn benieuwd naar jouw ideeën en suggesties!

We gaan graag met je in gesprek. Stuur ons dan een mail. Je kunt natuurlijk ook terecht bij een van onze samenwerkingspartners. 

 

 

Lijn

Mis niks meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in jouw stadsdeelbibliotheek. Je ontvangt tips over onze activiteiten en diensten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Contactgegevens

Wil jij meedenken of meedoen? Heb je goede ideeën of een concreet aanbod? Neem contact met ons op!

Telefoon: 040 2604260

Mail ons

Agenda

Lijn

Onze samenwerkingspartners

We realiseren de verschillende Stadsdeelbibliotheken in samenwerking met inwoners, de gemeente en verschillende maatschappelijke partners. Voor de ontwikkeling in Gestel werken we o.a. samen met: Lumens, Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven (Werkplaats FinanciënMaatje040CKEWIJeindhovenStichting BlaarthemBennekel Buurt BelangWoonbedrijfgemeente Eindhoven en Fontys.

Andere stadsdelen

Ook in de stadsdelen Woensel-Noord en Woensel-Zuid zijn we bezig met de realisatie van stadsdeelbibliotheken. Ook hiervoor gaan we in gesprek met buurtbewoners om te weten wat hun wensen en behoeften zijn. In Tongelre opende we eind september al een tijdelijke locatie, als onderdeel van het onderzoek. Stadsdelen Stratum en Strijp volgen later. 

Over de Bibliotheek Eindhoven

Kinderen en jongeren (tot 18 jaar) zijn gratis lid. Je bent welkom, ook als je geen lid bent. We hebben interessante workshops, taallessen, voorleesactiviteiten en boeken in andere talen.

Lijn

De buurtaanjager in Gestel

Buurtaanjager Margot Lasance is moeder van twee kinderen en woont in Eindhoven, Gestel. Ze stelt zichzelf voor.

‘Ruim vijf jaar lang heb ik als programmamaker voor de bibliotheek op locatie Waalre gewerkt. Samen met inwoners en partners hebben we een mooi structureel en divers programma opgezet. Ik word als sociaal, enthousiast en verbindend gezien, een eerlijke doorpakker. Deze kennis en ervaring, gecombineerd met mijn werkachtergrond in het sociaal domein, neem ik mee in de rol als buurtaanjager.

Ik weet dat er al veel activiteiten in de buurt Gestel zijn door en voor buurtbewoners. Ondernemers, bewoners, verenigingen en (sociale) organisaties zijn actief. Ik weet ook dat het niet altijd duidelijk is wie wat doet, waarom en wanneer. En dat is jammer. Ik sla graag een brug tussen lokale initiatieven om zo met en voor inwoners informatie, kennis en verhalen te delen.

Samen met Community Librarian Loni Steevensz ga ik helpen met het opzetten van een multifunctionele stadsdeelbibliotheek in Gestel. We gaan deze vormgeven met inwoners, lokale ondernemers, verenigingen en (sociale) organisaties om zo uiteindelijk een ontmoetingsplek/stadsdeelbibliotheek te realiseren die past bij Gestel. Een warme ontmoetingsplek waar meerdere lokale organisaties en verenigingen snel te vinden zijn, en waar iedereen toegang heeft tot informatie en kennis.

Heb jij een voorstel of idee, wil je meedenken én aanhaken binnen dit gezamenlijke proces, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Mij kun je mailen op: m.lasance@bibliotheekeindhoven.nl.’

De community librarian in Gestel

Loni Steevensz is community librarian in Gestel, Bennekel-Blaarthem. Bij de bibliotheek komen haar passies voor wijkwerk, lezen en schrijven samen.

In deze rol mag zij met inwoners en netwerkpartners een stadsdeelbibliotheek vormgeven, een die aansluit op de wijk en haar inwoners. Hiervoor zijn de ideeën en inbreng van inwoners voor Loni onmisbaar.

Wil jij als bewoner of netwerkpartner een bijdrage geven aan deze stadsdeelbibliotheek? Neem dan contact op met Loni.

l.steevensz@bibliotheekeindhoven.nl / 06 45 89 13 29