Stadsdeelbibliotheek Tongelre

Een plek voor iedereen, met boeken en meer!

Lijn

De Stadsdeelbibliotheek Tongelre is een plek voor iedereen, met boeken en meer! Ook als je geen lid bent van de bibliotheek. 

Je bent welkom om een krantje of tijdschrift te lezen, om met je kind een boekje te lezen, hulp bij digitale of financiële vragen, om te computeren (er is wifi), om een kopje koffie of thee te drinken of om Nederlands te spreken.

Lijn

Adres en openingstijden

Stadsdeelbibliotheek Tongelre (Doornakkers)
Bloemfonteinstraat 62
5642 EH Eindhoven

Openingstijden (van 26 september 2023 tot 28 maart 2024)

  • Dinsdag van 09.00 tot 17.00 uur
  • Woensdag van 09.00 tot 17.00 uur
  • Donderdag van 09.00 tot 17.00 uur

Mis niks meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in jouw stadsdeelbibliotheek. Je ontvangt tips over onze activiteiten en diensten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Lijn

De tijdelijke Stadsdeelbibliotheek Tongelre is geopend!

Op dinsdag 26 september 2023 opende de tijdelijke Stadsdeelbibliotheek in Tongelre de deuren. Hier zijn we 6 maanden lang drie dagen per week open. Op deze locatie gaan we in gesprek met inwoners en organisaties en testen we ons aanbod in het stadsdeel Tongelre. Dit gebruiken we om verder te werken aan de definitieve locatie.

Woon je in Tongelre en ben je nog geen lid van de bibliotheek? Kom gerust eens binnen (we hebben ook lekkere koffie!) en vraag naar het kennismakingsaanbod. Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is het abonnement op elke locatie van de bibliotheek Eindhoven gratis.

Agenda

Heb jij een idee?

Heb jij een idee voor een activiteit? Iets wat je eenmalig zou willen organiseren, of wat je iedere week wilt laten terugkomen? Kom langs en ga met ons in gesprek! 

Email stadsdeelbibliotheek Tongelre

Lijn

De buurtaanjager in Tongelre

Annet Nooijen is de buurtaanjager voor de stadsdeelbibliotheek Tongelre. De buurtaanjager heeft als taak om samen met de inwoners en betrokken organisaties een stadsdeelbibliotheek vorm te geven die aansluit op waar Tongelre behoefte aan heeft.

Dit gaan we onderzoeken door te doen!

Wil jij meedenken of meedoen? Heb je goede ideeën of een passend aanbod? Neem contact op met Annet.

tongelre@bibliotheekeindhoven.nl
040 2604260

Aanwezig in de Stadsdeelbibliotheek Tongelre op dinsdag en woensdag.

Lijn

De community librarian in Tongelre

Mirjam van Gogh is de community librarian in de stadsdeelbibliotheek Tongelre. Als vaste gezicht van deze bibliotheek gaat ze samen met de wijkbewoners en organisaties aan de slag om een plek op te bouwen waar iedereen zich welkom voelt. Voordat ze in Tongelre neerstreek werkte Mirjam al ruim zeven jaar als communicatiemedewerker voor de bibliotheek.

Heb jij een idee? Kom langs in de stadsdeelbibliotheek! De koffie en thee staat klaar.

mvgogh@bibliotheekeindhoven.nl
06 24088843

Lijn

De plek waar jij je thuis voelt

Jong en oud kan er terecht en iedereen voelt zich welkom. We bieden een aantrekkelijk programma voor alle inwoners in de wijk. Natuurlijk zijn er ook boeken in verschillende talen, en is het een fijne plek om Nederlands te leren of te spreken. Je gaat er heen om anderen te ontmoeten, nieuwe dingen te ontdekken en jezelf te ontwikkelen.

Wat zou jij nog willen? We horen het graag!

De plek waar jij aan mee werkt

We vormen de stadsdeelbibliotheek samen met inwoners en organisaties uit het stadsdeel.

In 2023 onderzoeken we wat jouw wensen zijn, wat er al wordt georganiseerd en hoe we elkaar kunnen versterken. Doe jij ook al mee? 

Heb jij een passie voor taal?

Ben jij enthousiast en betrokken bij jouw buurt? Ben je graag omringd door kinderen en hun ouders? Wil jij je graag inzetten voor anderen? Ga dan aan de slag als taalvrijwilliger!

Meer over deze vacature

Lijn

Onze samenwerkingspartners

De Bibliotheek Eindhoven bouwt samen met CKE, WIJeindhoven, Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven (Werkplaats FinanciënMaatje040), Lumens en gemeente Eindhoven aan de nieuwe Stadsdeelbibliotheken.

Andere stadsdelen

Ook in Woensel-Noord, Woensel-Zuid en Gestel is het onderzoek al gestart. Stratum en Strijp volgen later.

Over de Bibliotheek Eindhoven

Kinderen en jongeren (tot 18 jaar) zijn gratis lid. Je bent welkom, ook als je geen lid bent. We hebben interessante workshops, taallessen, voorleesactiviteiten en boeken in andere talen.