Stadsdeelbibliotheek Woensel-Zuid

We willen de bibliotheek nog meer naar de mensen toe brengen. En dat gaat verder dan onze collectie boeken beschikbaar stellen. Wat er allemaal te doen is en hoe het eruit ziet, weten we nog niet. Dat willen de komende tijd namelijk samen met jou gaan bedenken! 

Bedankt voor jouw verhaal

Wat fijn dat we zoveel inzendingen hebben mogen ontvangen op de
enquête! We zijn er echt heel erg blij mee. Natuurlijk omdat we daarmee veel
waardevolle informatie hebben opgehaald. Maar ook omdat we daar heel duidelijk
aan kunnen zien dat de betrokkenheid in de wijken enorm is. En die drijvende
kracht kunnen we goed gebruiken bij de ontwikkeling! We gaan er de komende tijd
mee aan de slag. De winnaars van de verrassing ontvangen in de week van 18
december persoonlijk bericht.

Hebben we jou nog niet gesproken, maar wil je wel jouw verhaal
delen? Neem dan gerust contact met ons op!
 

Een plek waar jij je thuis voelt

Onze droom is dat het een bruisende plek is die alle dagen open is. Een toegankelijke, gastvrije, interessante en aantrekkelijke bezoek- en werk/studieplek van en voor alle buurtbewoners. Waar van alles te doen en te beleven is voor jong en oud.

Natuurlijk zijn er ook boeken in verschillende talen, en is het een fijne plek om Nederlands te leren of te spreken. Maar ook waar je met elkaar koffie kunt drinken of terecht kunt voor een luisterend oor. Kortom, een plek waar verschillende mensen letterlijk en figuurlijk wat te zoeken hebben!  

Een plek van en voor de buurt

We willen de stadsdeelbibliotheek graag samen met inwoners vorm en inhoud gaan geven. Wat vind jij belangrijk? Wat zijn jouw wensen? En wat wil jij graag concreet bijdragen? We zijn benieuwd naar jouw ideeën en suggesties! We gaan graag met je in gesprek.

Hieronder vind je onze contactgegevens. Je kunt natuurlijk ook terecht bij één van onze samenwerkingspartners. 

Mis niks meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in jouw stadsdeelbibliotheek. Je ontvangt tips over onze activiteiten en diensten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Contactgegevens

Wil jij meedenken of meedoen? Heb je goede ideeën of een concreet aanbod? Neem contact met ons op! 

woensel-zuid@bibliotheekeindhoven.nl / 040 260 42 60 

De buurtaanjager in Woensel-Zuid

Vincent Anker is de buurtaanjager voor de stadsdeelbibliotheek Woensel-Zuid. De buurtaanjager heeft als taak om samen met de inwoners en betrokken organisaties een stadsdeelbibliotheek vorm te geven die aansluit op waar Woensel-Zuid behoefte aan heeft.

v.anker@bibliotheekeindhoven.nl / 06 30 93 58 28 

De community librarian in Woensel-Zuid

Marc Jacobs is de community librarian voor de stadsdeelbibliotheek Woensel-Zuid. Marc zet zich samen met bewoners en betrokken partners in om de bibliotheek terug te brengen naar Woensel-Zuid. Hij heeft een groot deel van zijn leven in Woensel-Zuid gewoond. Als gepassioneerd lezer en schrijver hoopt hij op een bruisende plek waar mensen samenkomen voor ontmoetingen, persoonlijke ontwikkeling en uiteraard boeken.

Wil jij meedenken of meedoen? Heb je goede ideeën of een passend aanbod? Neem contact op met Marc.

m.jacobs@bibliotheekeindhoven.nl / 06 45 77 70 69

Samenwerkingspartners

We realiseren de verschillende stadsdeelbibliotheken in samenwerking met inwoners, de gemeente en verschillende maatschappelijke partners. Voor de ontwikkeling in Woensel-Zuid werken we o.a. samen met CKELumens, Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven (Werkplaats Financiën, Maatje040)WIJeindhoven, WoonbedrijfGemeente EindhovenFontys, Kansen voor Kinderen, Buurtwerkkamer 360Stichting Ik Wil, Sûffa bibliotheek en Vitalis de Horst.

Andere stadsdelen

Ook in de stadsdelen Woensel-Noord en Gestel zijn we bezig met de realisatie van stadsdeelbibliotheken. Ook hiervoor gaan we in gesprek met buurtbewoners om te weten wat hun wensen en behoeften zijn. In Tongelre openen we eind september al een tijdelijke locatie. Stadsdelen Stratum en Strijp volgen later. 

Over de Bibliotheek Eindhoven

Kinderen en jongeren (tot 18 jaar) zijn gratis lid. Je bent welkom, ook als je geen lid bent. We hebben interessante workshops, taallessen, voorleesactiviteiten en boeken in andere talen.