Bibliotoop Woensel-Noord

Plaatje met tekst: Bibliotoop. Je hoeft er niks. En er kan heel veel.

Kom naar de peuterochtend in Dommelbeemd

Op 19 april, 17 mei, 31 mei, 14 juni en 28 juni organiseert de Bibliotheek Eindhoven samen met Ontmoetingscentrum Dommelbeemd (Tarwelaan 56 in Vaartbroek) een peuterochtend voor kinderen van 2-4 jaar. Kom van van 10.30 tot 11.15 uur samen met je kindje boekjes lezen en samen spelen of knutselen. Je kunt meteen ook gratis boekjes lenen.

Mis niks meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in jouw stadsdeelbibliotheek. Je ontvangt tips over onze activiteiten en diensten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Contactgegevens

Wil jij meedenken of meedoen?  Heb je goede ideeën of een concreet aanbod? Neem contact met ons op!

Telefoon: 06 262 72 717 

Mail ons

Agenda

Een plek waar jij je thuis voelt

Onze droom is dat het een bruisende plek is die alle dagen open is. Een toegankelijke, gastvrije, interessante en aantrekkelijke bezoek- en werk/studieplek van en voor alle buurtbewoners. Waar van alles te doen en te beleven is voor jong en oud. Natuurlijk zijn er ook boeken in verschillende talen, en is het een fijne plek om Nederlands te leren of te spreken. Maar ook waar je met elkaar koffie kunt drinken of terecht kunt voor een luisterend oor. Kortom, een plek waar verschillende mensen letterlijk en figuurlijk wat te zoeken hebben!  

Een plek van en voor de buurt

We willen de stadsdeelbibliotheek graag samen met inwoners vorm en inhoud gaan geven. Wat vind jij belangrijk? Wat zijn jouw wensen? En wat wil jij graag concreet bijdragen? We zijn benieuwd naar jouw ideeën en suggesties!  We gaan graag met je in gesprek. Stuur ons een mail of vul het contactformulier in. Je kunt natuurlijk ook terecht bij een van onze samenwerkingspartners. 

 

De buurtaanjager in Woensel-Noord

Jasper Langenhoff is de buurtaanjager voor de stadsdeelbibliotheek Woensel-Noord. De buurtaanjager gaat samen met de inwoners en betrokken partners een stadsdeelbibliotheek vormgeven die aansluit bij behoefte van de inwoners van Woensel-Noord. Zie me als een katalysator om een plek (of plekken) te bieden waar mensen zich kunnen ontwikkelen. Dat begint bij ontmoeten. Wil je me ontmoeten en weten wat er speelt? Kom dan op dinsdag vooral naar de Dommelbeemd waar we met alle partners tussen 10.00 en 12.00 uur verzamelen.

E-mail Jasper Langenhoff

De community librarian in Woensel-Noord

Nicole van Dongen is de community librarian voor de stadsdeelbibliotheek in Woensel-Noord (Vaartbroek/Eckart). Ze heeft drie volwassen dochters en is al anderhalf jaar oma. Eerder was ze werkzaam in andere stadsdelen van Eindhoven. Ze gaat samen met de input van bewoners de stadsdeelbibliotheek vormgeven zoals zij dit graag willen zien. Nicole ziet dit als een mooie uitdaging en is enthousiast dat ze dit samen met de buurt mag gaan doen. Graag gaat ze hierover met jou in gesprek!

Telefoon: 06 45 46 33 82

E-mail Nicole van Dongen

Samenwerkingspartners

We realiseren de verschillende stadsdeelbibliotheken in samenwerking met inwoners, de gemeente en verschillende maatschappelijke partners. Voor de ontwikkeling in Woensel-Noord werken we o.a. samen met CKELumens, Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven (Werkplaats Financiën. Maatje040), WIJeindhoven, WoonbedrijfGemeente EindhovenFontys en Ontmoetingscentrum Dommelbeemd.

Andere stadsdelen

Ook in de stadsdelen Woensel-Zuid en Gestel zijn we bezig met de realisatie van stadsdeelbibliotheken. Ook hiervoor gaan we in gesprek met buurtbewoners om te weten wat hun wensen en behoeften zijn. In Tongelre openen we eind september al een tijdelijke locatie. Stadsdelen Stratum en Strijp volgen later. 

Over de Bibliotheek Eindhoven

Kinderen en jongeren (tot 18 jaar) zijn gratis lid. Je bent welkom, ook als je geen lid bent. We hebben interessante workshops, taallessen, voorleesactiviteiten en boeken in andere talen.