Leesoffensief Eindhoven

Het Leesoffensief Eindhoven

Eindhoven, een stad van én voor iedereen. We vinden het belangrijk dat alle kinderen in onze stad en innovatieve technologieregio de kans krijgen om hun talenten te ontplooien, hun volledig potentieel te bereiken en een gelukkig en gezond leven te leiden. Taalontwikkeling is hierin van cruciaal belang.

Samen met de gemeente Eindhoven, de GGD, Lumens en partners uit het onderwijs, heeft de Bibliotheek Eindhoven het initiatief genomen tot het Leesoffensief Eindhoven. 

Lijn

Inspirerende webinars, georganiseerd door Leesoffensief Eindhoven

Webinar: Talige interactie met het jonge kind

Beeldverslag

Bij het webinar 'Talige interactie met het jonge kind' maakte Visueeltjes.nl dit visuele verslag. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Webinar: Leesmotivatie in het po (gr. 7/8), vo en mbo

Webinar: Ouderbetrokkenheid en taalontwikkeling

De Betekenaar: Ouderbetrokkenheid

Bij het webinar 'Ouderbetrokkenheid en taalvaardigheid' maakte de Betekenaar dit visuele verslag. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Webinar: Meertaligheid

De Betekenaar: Met een meertalige blik zie je meer!

Bij het webinar over meertaligheid, maakte de Betekenaar ook weer een prachtig visueel verslag. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

 

 

 

 

Webinar: Samen voor LEES!

Hoe zorgen we samen voor een goede leesvaardigheid bij kinderen en jongeren in Eindhoven en Waalre? Tijdens deze digitale bijeenkomst, die plaatsvond op 11 januari 2021, gaan we op zoek naar het antwoord op deze vraag. Onderwijsexpert Kees Broekhof (Sardes) en taalexpert Joanneke Prenger (SLO) helpen ons daarbij. 

De Betekenaar: Hoe maken we betrokken lezers?

De Betekenaar maakte naar aanleiding van de bijeenkomst op 11 januari dit visuele verslag om het verhaal in beeld kracht bij te zetten. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Lijn
Lijn

Voorbeelden uit de praktijk

Lijn

Zodra er weer een activiteit gepland staat, zal deze hier zichtbaar worden.

Lijn

Contact

Heeft u naar aanleiding van het Leesoffensief nog vragen of wilt u een bijdrage leveren? Neem dan contact op met Jolien Verhees via jolien.verhees@eindhoven.nl.